Працівники кримінальної поліції Рівненського відділу поліції у результаті проведених оперативних і розшукових заходів затримали 30-річного уродженця Республіки Вірменія, жителя Києва, який обікрав помешкання рівнянки та може бути причетний до вчинення аналогічних злочинів на території України.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Для здійснення своїх злочинних намірів чоловік разом із ще двома своїми знайомими пересувався на автомобілі «Mercedes-Benz». Усі троє — уродженці Республіки Вірменія. Утім, уже впродовж тривалого часу вони проживають в Україні. 30-річний киянин проникав у помешкання громадян шляхом підбору ключа до замків вхідних дверей. Для того, щоб відчинити середньостатистичний замок, які в переважній більшості встановлюють у бюджетний варіант вхідних дверей, зловмиснику вистачало менше десяти секунд. Зловмисник уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки у Києві. Столичні поліцейські затримали зловмисника на «гарячому», однак тоді крадій відбувся умовним покаранням і нині перебуває на іспитовому строку.

Поліцейські встановили, що 17 травня 30-річний киянин у денну пору доби шляхом підбору ключа проник до квартири 25-річної рівнянки на вулиці Гайдамацька. Двоє інших чоловіків у цей час знаходились на вулиці. Зловмисник викрав ноутбук, фотоапарат, стаціонарний телефон, золоті сережки, обручку, два браслети та два ланцюжки.

Наступної доби правоохоронці за наявною оперативною інформацією зупинили автомобіль, яким рухались крадії. Під час огляду транспортного засобу та речей гастролерів, поліцейські виявили і вилучили золоті вироби, мобільні телефони та знаряддя вчинення злочину, в тому числі рукавиці і різноманітні відмички.

30-річний киянин зізнався поліцейським, що саме він проник у приміщення квартири на вулиці Гайдамацька та вчинив крадіжку. Чоловікові вже повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрали міру запобіжного заходу у виді взяття під варту. Досудове розслідування за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України триває. Поліцейські перевіряють чоловіків на причетність до вчинення інших злочинів та роль кожного у вчиненні кримінальних правопорушень.

Поліцейські закликають громадян ґрунтовно підходити до захисту (подбати про захист свого майна) свого майна, зокрема у період відпусток та тривалої відсутності за місцем проживання. Щоб не стати жертвою крадіїв, варто дотримуватись кількох правил:

- за можливості встановлюйте надійні замки із кількаступеневою системою захисту, а не дешеві серцевини, які злодій може відчинити за кілька секунд;

- двері також повинні бути міцними, оскільки навіть найкращий замок можна легко вирізати з неякісних дверей; - вберегти помешкання від злодіїв допоможе встановлення сигналізації;

- якщо мешкаєте у приватному будинку чи на перших поверхах, то варто встановити решітки на вікна;

- попередьте сусідів або родичів, аби наглядали за помешканням;

- не ховайте цінні речі в добре відомих місцях, які злодії перевірять насамперед (постіль, кухонні шафи, холодильник, газова плита, шафи з одягом і т.д.);

- аби відволікти увагу зловмисників, можна встановити таймер, який у ввечері вмикатиме в оселі світло, це створюватиме враження, що вдома хтось є.

pic



pic



pic



pic

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Аварією у центрі Рівного займається прокуратура [ВІДЕО]