21 травня о 15:53 до Служби порятунку за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві в смт. Володимирець по вулиці Грушевського.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

За вказаною адресою було негайно направлено черговий караул 11-ої державної пожежно-рятувальної частини смт. Володимирець.

По прибуттю вже через кілька хвилин на місце події рятувальники з’ясували, що пожежа виникла в приватному господарстві в одній із господарських споруд. Вогонь через пізній час виявлення пожежі вже встиг набрати сили та почав перекидатися на сусідню господарську будівлю та на покрівлю двохповерхового двохквартирного житлового будинку сусідів. Враховуючи оперативну обстановку, щільну забудову та загрозу поширення пожежі на значну площу, було прийняте рішення про додаткове залучення сил і засобів. Вже за 5 хвилин було зібрано та направлено до місця пожежі резервний караул 11-ої державної пожежно-рятувальної частини. Згодом додатково прибули пожежні автоцистерни з ДП СЛАП «Володимирецький держспецлісгосп» та Володимирецького лісництва ДП «Володимирецький держлісгосп». Для ліквідації пожежі було подано чотири водяні стволи. Рятувальниками, з метою безпеки, через чергового Володимирецького РЕМ вулицю було відключено від електропостачання. Ситуація на місці пожежі була напружена, вогонь міг додатково перекинутися на ще один житловий будинок, на якому під дією високої температури почало деформуватися сайдингове облицювання, господарську будівлю та на житлові приміщення двохповерхового двохквартирного житлового будинку. По горищу двохповерхового будинку вогонь з легкістю поширився завдяки тирсі яка слугувала в якості утеплювача та руберойду, який був під шиферним покриттям. До того як пожежу вдалося локалізувати та припинити її поширення, вогонь встиг охопити дві господарські будівлі та покрівлю двохповерхового житлового будинку. О 16:20 пожежу вдалося локалізувати, а о 21:40 повністю ліквідувати.

Як виявилося згодом до приїзду рятувальників один з власників, розуміючи, що може існувати загроза вибуху, виніс із господарської будівлі 4 газових балони. Поширенню пожежі, як вже згадувалося вище сприяла щільна забудова, а також незадовільний протипожежний стан будівель та вітряна погода. А саму пожежу виявили вже тоді, коли полум’я та дим було видно з вулиці, відтак про можливість швидкої ліквідації пожежі на ранній стадії говорити не доводилося.

Внаслідок пожежі знищено допоміжну споруду житлового сектора розмірами 10х5м., криту листовим металом та руберойдом, покрівлю допоміжної споруди житлового сектора розмірами 5х8м., криту шифером, знищено покрівлю, пошкоджено перекриття двохповерхового двохквартирного цегляного житлового будинку, розмірами 13х11м., критого шифером, майно, речі домашнього вжитку, власників трьох приватних господарств.

На щастя постраждалих внаслідок пожежі немає. До рятування майна та допомоги в гасінні активно долучилися і місцеві жителі. До місця пожежі навіть підігнали трактор з бочкою та мотопомпою.

Всього для ліквідації пожежі було залучено 4 одиниці пожежної техніки, з яких 2 від пожежно-рятувальної служби району та 9 чол. особового складу рятувальників. Від повного знищення вогнем було врятовано одну господарську будівлю, двохповерховий житловий будинок, а також рятувальникам вдалося попередити поширення пожежі на житловий будинок та ще одну господарську будівлю.

Обставини даної події та остаточну причину виникнення пожежі наразі з’ясовують фахівці.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре закликають мешканців краю дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки у своїх господарствах, в побуті, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню. В тому ж разі, коли пожежа виникла, негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101»!

pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic

Про по відомляє Володимирецький РС ГУ ДСНС України у Рівне нській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

На Рівне нщині від блискавки постраждали люди