Понад 21 тисяча жителів Рівненщини скористалися програмою «Доступні ліки» за перший місяць її роботи.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Зокрема, сердечникам, хворим на діабет ІІ типу і бронхіальну астму виписали майже 40 тисяч рецептів на безкоштовні лікарські препарати.

Ліки хворі змогли придбати у майже 250 аптеках області, які долучилися до програми. А це – кожний другий заклад. В той час по Україні до урядової ініціативи приєдналася кожна 4 аптека.

Про це повідомила заступник голови Рівне нської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко Віце-прем’єр-міністра Павла Розенка під час селектору з регіонами.

«За перший місяць роботи проект поступово набирає популярності. Хворі безкоштовно або з незначною доплатою отримують ліки. А аптеки - гроші. Адже в області налагоджений механізм щодо оплати за видачу препаратів. За квітень місяць з аптеками у районах, містах та об’єднаних громадах області повністю розрахувалися», - розповіла Світлана Богатирчук-Кривко.

Посадовець зазначила, що деякі препарати користуються неабияким попитом. Тож, аби не спричинити їх дефіцит, влада планує зустрічатися з представниками мереж, дистриб’юторами, імпортерами та виробниками задля оперативного вирішення таких труднощів.

«Програма «Доступні ліки» працює для здоров’я людей. Кожного хворого потрібно забезпечити життєво необхідними лікарськими засобами. Це покращить якість їхнього життя і дозволить запобігти виникненню ускладнень та передчасної смертності. Тому важливо, щоб у кожній аптеці був повний асортимент препаратів. Окрім цього, в перспективі варто прорахувати можливість розширення програми і введення в неї більш ширшого спектру ліків», - підкреслила Світлана Богатирчук-Кривко.