Український дзюдоїст.

Чому Ви обрали спорт? Мене з дитинства мама долучала до спорту: спортивна гімнастика, плавання, бойові мистецтва. А коли я виріс то вже обрав дзюдо, мені дуже сподобався цей вид спорту.

Скільки часу у Вас займає тренування? В основному тренування займає дві години на день. А на зборах все починається з ранкової зарядки, а потім два тренування вдень по півтори години.

Розкажіть про Ваші досягнення? Я паралімпійський чемпіон Лондона 2012 і бронзовий призер Ріо 2016. 2011(Кроулі), 2013(Егер), 2015(Лісабон) я був першим на чемпіонаті Европи (Европа раз на два роки). 2011(Анталія) виграв всесвітні ігри, а у 2015 (Сеул) на таких самих іграх був третій (ігри проходять раз на чотири роки), 2014(Колорадо-Спрінг)році здобув срібну медаль чемпіонату світу.



pic

Що потрібно для того, щоб досягти висот у Вашому виді спорту? Дуже багато і наполегливо працювати. І вірити в свою перемогу, йти до своєї мрії:

Розкажіть про свої поразки? Напевно поки що для мене це борець з Мексики, якому я програв у Ріо за вихід до фіналу... шукаю "ключі" до нього. Зараз я багато працюю, щоб на наступних змаганнях перемогти.

Як піднімали свій бойовий дух після поразок? Головне не падати у відчай. Потрібно робити аналіз поразки, ставити цілі і працювати. І дуже добре, коли тебе підтримують твої близькі



pic

Чи були моменти, коли хотіли завершити спорт? Поки що ні:

Як ви оцінюєте спортивну базу? Можливо чогось бракує, якщо так - чого саме? В нас дуже гарна база. Вдячний рівненському Інваспорту і його голові.

Ваші поради молодим спортсменам Хотілось побажати, щоб на сам перед батьки долучали до здорового образу життя своїх дітей. Відводили їх на різні секції, а дитина нехай вибере те, що їй буде по душі. А молодим спортсменам праці і витривалості, бо до перемоги і Олімпу шлях не простий. Здоров'я і любові!!!

pic