Принциповим і цікавим, а ще безсумнівно очікуваним протистоянням називали матч «Іллічівець» - «Верес» у Маріуполі. Адже рівняни вже перемагали лідерів турнірної таблиці вдома, і не проти повторити успіх. Маріупольці ж вже давно не те, що не програвали, не пропускали, на своєму полі, тож порушувати традицію теж не були налаштовані.

«Верес» та «Іллічівець» мають цікаву кадрову історію. Так, у стартовому складі маріупольців вийшов екс-захисник рівнян Євген Неплях, а от за червоно-чорних традиційно виходить Артур Западня, який починав свою кар’єру у Маріуполі.

Початок матчу видався дещо нервовий: команди намагаються відчути одна одну, не ризикуючи та все ж прагнучи забити.

Вже на 9 хвилині Антон Котляр спробував втекти від Євгена Непляха та пробив: на місці голкіпер «Іллічівця». Маріупольці спробували відкрити рахунок зі стандарту. Після виконання кутового Яворський переміг у верховій боротьбі двох рівнян, але на місці Олександр Ільющенков.

«Верес» контратакує, пробив по воротам маріупольців Валерій Кучеров, але м’яч пролітає вище воріт.

Далі обидві команди дещо заспокоїлися, втім не перестали атакувати, обмінюючись контрнаступами. Так, мав нагоду відзначитись Неплях, який вдало підключився до атаки та гостро пробив та вище воріт.

Вже ближче до завершення першого тайму іще кілька разів Ільющенков рятує ворота від посягань маріупольців.

На початку другого тайму Руслан Фомин після довгої передачі зумів втекти від В’ячеслава Лухтанова, але не пробиває повз ворота. «Верес» намагається контратакувати, але на місці Рустам Худжамов.

На 62 хвилині Руслан Фомин втрачає другу нагоду вразити ворота рівнян, пробиваючи повз стійку воріт.

Один за одним на газоні опиняються Герасимець та Котляр. Врешті, замість 13 номера рівнян на поле виходить Сергій Петько, а Котляр таки продовжує гру.

Валерій Кучеров заробляє штрафний неподалік карного майданчика маріупольців. Потужний удар від Лухтанова над воротами "Іллічівця".

На 76 хвилині Руслан Кісіль фолить проти Дмитра Козьбана, за що заробляє "гірчичник". Другий поспіль штрафний отримує "Верес". Западня подає, але на прийомі перший Худжамов.

На 79 хвилині Сергій Вакуленко випереджає Сергія Борзенка і замикає подачу від Яворського - 1:0 на користь маріупольців.

У "Вереса" Ігор Сікорський виходить замість Козьбана. А Руслан Фомин утретє створює небезпеку біля ворі рівнян - м'яч проходить над поперечиною.

По "гірчичнику" заробляють Кучеров та Петько, а за ним і Яворський.

За хвилину до завершення основного часу на полі з'являється Борис Орловський замість Валерія Кучерова, а Руслан Фомин учергове пробиває та не влучає у площину воріт.

"Верес" кидається на останній штурм воріт "Іллічівця": Котляр навішує у карний майданчик, але перший на м'ячі Яворський. Вже у доданий час рівняни всіма силами біля воріт суперника. Руслан Степанюк у зіткненні з автором голу - Вакуленком заробляє пенальті.

Степанюк пробиває - 1:1 - "Верес" зрівнює рахунок.

- Минулого матчу ми пропустили на 90, сьогодні забили на 93 хвилині, тому я подякую футболістам. Ми грали з організованою командою, яка обігрує усіх підряд, не все вдалося, що задумали, пропустили зі стандарту, розбиратимемо це. Але вся боротьба попереду, ми будемо працювати й на далі, - зазначив старший тренер НК "Верес" Юрій Вірт.