Кафе у самісінькому центрі парку Шевченка, відоме колись, як "Пательня" або "Домінус", планують знести.

Суперечки навколо приміщень тривають вже не один рік. Власник хотів отримати землю під ними, а місто - на такий крок не погодилось.

Спершу знести альтанки на колишньому танцмайданчику, оскільки господар не доглядав, заважав договір оренди, а за тим - судова тяганина навколо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У рівненському центральному парку і досі лишатимуться руїни двох кафе [ВІДЕО]

Та, схоже, справа нарешті зрушила з місця. Сьогодні, 13 травня, біля "Домінуса" з'явилася техніка, аби знести дерев'яний паркан і споруди за ним.



pic

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міський голова Рівного заявив про тиск на нього в земельних питаннях [ВІДЕО]



pic

На разі у парку бульдозер зносить дерев'яні споруди. За словами директора парку Андрія Черепанова, зносять саме аварійно-небезпечні споруди:

- Роботи, які тривають у парку, а саме демонтаж "Пательні", здійснюються в рамках закону згідно з постановою суду. Були запрошені представники поліції, судово-виконавчої служби, склали акт про багаторазове невиконання рішення суду про звільнення території. Це стало підставою для негайного знесення аварійно-небезпечних конструкцій, - каже Андрій Черепанов.

Залишки паркану і альтанок після знесення вивезуть на сміття, а от обладнання, яке ще містилося в них - поки зберігатимуть, аби повернути власнику.

- Звільнення самовільно захопленої ділянки у парку відбуваєтьс на підставі рішення Господарського суду від 13 березня 2017 року. Судова тяганина навколо тривала з 1 лютого 2014 року, і ось нарешті маємо остаточне рішення суду. Усе майно по акту ми приймаємо на збереження, яке повернемо власникам після звернення, але тут є їх представники, тому думаю, забиратимуть частину відразу, - розповів юрист парку Валентин Мушкеєв.

pic



pic



pic

pic



pic



pic