Існує безліч цікавих традицій святкування Дня матері в різних країнах світу.

День матері у Великій Британії

Історики вважають, що день матері з’явився саме в Великій Британії, де ще з 17 століття було прийнято відзначати “Материнську неділю”. У Британії в цей день прийнято приносити своїй мамі так званий “материнський торт” і просити у неї благословення. Також на День Матері британці традиційно печуть кекси і дарують матері шоколад і квіти.

День Матері в Італії

Емоційні італійці ніколи і ні за що не стануть пропускати День матері, навіть якщо їм вже добре “за 40”. Вони завжди шанують батьків, прислухаючись до них в усьому, а в цей день діти будь-якого віку дарують своїм мамам подарунки, квіти і випічку.

День матері в Німеччині

У стародавні часи у німців було прийнято відвідувати навесні своїх родичів і бажати їм багатства з процвітанням, однак крім цього вони окремо вітали своїх мам. Зараз в Німеччині вважають, що головний подарунок на День матері – це увагу і нагадування, що про батьків ніколи не забувають.

День матері в Китаї

Китайці сприймають День матері, як можливість віддати належне мамам за працю, безкорисливу жертву заради блага дитини і безмежну любов. У цей день багато хто купує квіти і різні сувеніри, щоб зробити мамам приємний сюрприз. У багатьох містах дорослі та діти влаштовують для матерів ранки з постановками, накривають стіл з рясним частуванням для всіх, хто приходить на свято.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Звідки взялося свято День матері?

День матері в США

У США День матері за популярністю не поступається іншим святам, а кількість бажаючих купити подарунок до цього дня збільшується з кожним роком дедалі більше.

В Америці в цей день традиційно носять квітку гвоздики: кольорову гвоздику приколюють на честь здорової матері, а білу – на згадку про померлу.

День матері в Фінляндії

У Фінляндії на вулицях міста в День Матері вивішують прапори, діти готують подарунки для мам, а татусі в цей день працюють на кухні, кожен в міру своїх здібностей і можливостей. Також в Фінляндії прийнято вітати в цей день бабусь.

День матері в Австрії

День матері відзначається в Австрії, як і в багатьох інших країнах, кожну другу неділю травня. Зазвичай діти на це свято підносять мамам невеликі букетики весняних квітів. У школі і на спеціальних заняттях дітям допомагають вчити вірші і майструвати подарунки. Цьому святу присвячуються численні розважальні заходи, кондитери випікають спеціальні торти, а в меню ресторанів з’являються спеціальні страви.

День матері в Греції

У Греції День Матері відзначається 9 травня. Історія свята ведеться від часів античної Греції, коли греки відзначали весною день матері усіх богів Геї.

День матері в Литві

Цього дня жителі країни вітають матерів та дякують їм за доброту, тепло їхніх рук та сердець. У костелах відбуваються урочисті богослужіння. Президент Литви вітає матерів зі святом і нагороджує тих, що народили, виростили і виховали сімох і більше дітей.