Підлітки проти пенсіонерів. Побиті шибки та купи сміття. Так виглядає двір рівненської сім"ї, які мешкають поблизу навчально-виховного комплексу за числом два. Школярі-семикласники, які занадилися до стареньких за яблуками, розбили шибки у будинку, і зрештою перетворили життя пенсіонерів на жах. Керівництво навчального закладу виправдовується, мовляв, учні лише хотіли поласувати фруктами, і пообіцяли - надалі школярі поводитимуться гідно.

Сім'я Дроздових мешкає поруч з школою-ліцеєм №2. Пенсіонери розповідають, вже місяць їх допікають учні цього навчального закладу. Спочатку яблука обривали, потім камінням у пса кидали, а нещодавно взагалі вибили шибку та сміття понакидали під двері. Валентина Дроздюк скаржиться, це остаточно підірвала здоров'я.

Син пенсіонерів Микола Дроздов нині найбільше хвилює здоров'я батьків. Адже крім нього малолітніми бешкетниками ніхто не переймається. Навіть у школі його звинуватили у брехні і не захотіли допомогти, розповідає Микола Дроздов.

Директор школи-ліцею №2 Андрій Нагорний про витівки своїх учнів знає. Батьків підлітків викликали до школи. На переконання директора, в усьому винні яблука, які ростуть у дворі пенсіонерів.

На момент приїзду знімальної групи, у будинку стареньких встигли замінили побиті шибки, учні навіть поприбирали у дворі. Директор школи пообіцяв, підлітки пенсіонерам більше не дошкулятимуть.