Весна - це початок чогось нового. Тому саме зараз час переглянути своє харчування. Зовсім трішки часу та зусиль та у вашій тарілці буде не тільки корисний, але й смачний весняний салат. А ще й до того ж красивий, тому відразу можете фотографувати в інстаграм ♥



pic

Чим корисний шпинат?

До складу шпинату входить: цукор, клітковина, жири, білки, вуглеводи, бета-каротин. Вітаміни: групи В, РР, А, Н, С, Е.

У ньому багато мінеральних речовин, такий як: селен, кальцій, марганець, магній, мідь, натрій, цинк, калій, фосфор. Дуже низькокалорійний, всього 23 Ккал на 100 г продукту, тому рекомендується для схуднення.

За кількістю білка шпинат випереджає навіть овочі сімейства бобових (зелений горошок, квасоля). Присутні в шпинаті вітаміни С і А - одні з найбільш значущих вітамінів в складі овочів, не надто сильно руйнуються при термообробці, що є ще одним значним плюсом при його вживанні.

Інгрідієнти:

Шпинат 1 пучок;

Лимонний сік 2 столові ложки;

Товчені грецькі горіхи 2 столові ложки;

1 зубчик часнику;

1 чайна ложка соєвого соусу;

Інструкція:

Готуємо соус з лимонного соку, товченого грецького горіха, соєвого соусу, часточок часнику. Миємо шпинат, викладаємо на тарілку і додаємо заправку.



pic

Чим корисна рукола?

Завдяки високому вмісту вітамінів, макро- і мікроелементів рукола є найсильнішим енергетиком, вона швидко приводить в тонус організм людини, підвищує працездатність, нормалізує водно-сольовий баланс.

Інгредіенти:

Стигла груша великого розміру – 1 штука

Зелень рукколи свіжа – за смаком

Лимон маленького розміру – 1 штука

Горіхи волоські очищені – 10-15 штук

Сіль морська – за смаком

Перець чорний мелений – за смаком

Олія оливкова або олія горіхова – для заправки салату

Інструкція:

Промити листя руколи під проточною теплою водою та просушиити. Особливістю салату є те, що всі його складові повинні бути охолодженими. Тому обмотуємо тарілку з руколою харчовою плівкою, щоб зелень не вбирала в себе сторонні запахи, і ставимо ємність в холодильник охолоджуватися.

Подрібнюємо грецькі горішки.

Промиваємо лимон під проточною водою і після – викладаємо його на обробну дошку. Розрізаємо його з допомогою ножа на дві половинки і потім – з кожної лимонної частини видавлюємо сік.

Промиваємо грушу під проточною водою. Розрізаємо грушу з допомогою ножа на дві половинки вздовж плоду і після – зрізаємо хвостик і видаляємо з кожної половинки серцевину. І тепер нарізаємо кожну частину груші на тоненькі часточки, які перекладаємо в чисту тарілку. Так само, як і рукколу, обмотуємо ємність з фруктом харчовою плівкою і ставимо в холодильник охолоджуватися на деякий час. Увага: що стосується шкірки інгредієнта - шкірку можна зрізати, так і залишити, так як це вже справа смаку.

Кількість інгредієнтів розрахована на дві порції. Тому на дві великі плоскі тарілки для подачі викладаємо охолоджену зелень рукколи, розрівнюючи компонент по всьому дну ємностей. Після цього викладаємо другим шаром шматочки груші на невеликій відстані один від одного. За бажанням грушеві шматочки можна викласти у вигляді квіточки або в довільному порядку, як вам більше подобається. Відразу ж після цього посипаємо страву горішками І в кінці поливаємо салат охолодженим лимонним соком і скроплюємо оливковою або горіховим маслом. Перед самою подачею не забуваємо посолити і поперчити страву за смаком. Увага: дуже важливо, щоб всі компоненти страви були охолодженими, тому відразу ж після приготування салату, його необхідно подавати до столу.



pic

Чим корисний буряк?

Буряк містить вітаміни В, Р, РР, фолієву кислоту, клітковину, магній, калій, йод, марганець, залізо, сірку, рубідій, цезій і ще цілий перелік поживних компонентів.

Інгредіенти:

Буряк, 1 штука;

Апельсини, 2 штуки;

Ромен салат, 50 г;

Свіжа м'ята, ½ пучка;

Оливкова олія, 1 столова ложка;

Червоний винний оцет, 1 столова ложка;

За смаком спеції;

Мигдальні пластівці, 2 столові ложки;

Інструкція:

Всі інгредієнти подрібнити і красиво розкласти на тарілці. Для соусу змішайте оливкову олію, винний оцет, сіль і перець. Заправку полити зверху. Прикрасити м'ятою і мигдальними пластівцями.


Який рецепт тобі сподобався найбільше?

Знаєш ще інші варіанти весняних салатів?

Ділися рецептами та фото у соцмережах із хештегом #ЗдоровоЖити.

Найкращі - будуть опубліковані на нашому сайті з твоїм іменем!

Ми чекаємо тебе у наших соціальних мережах. Приєднуйся! ♥

Ми в соціальних мережах: ВК ФБ

Будьте здорові, красиві та завжди усміхнені!

Читай також:

ТОП-5 страв. Що потрібно їсти після занять спортом?

Тренди макіяжу: який мейкап робити цієї весни?

Готуємо смузі разом: 30 рецептів корисних та смачних напоїв

Вчимо англійську разом: підвищуємо словниковий запас