Студенти вважають за краще виїжджати на сезонні підробітки за кордон, оскільки зарплату там платять в доларах.

Нинішнє покоління студентів значно рідше хоче підробляти на зборах ягід і фруктів. Їх більше приваблюють вакансії, пов'язані з індустрією розваг.

Про це повідомляє znaj.ua. Директор одного з кадрових агентств зазначив, що серед студентів великою популярністю користується робота за кордоном.

Причина криється в тому, що закордонні роботодавці платять зарплату в доларах.

Зараз, за ​​його словами, активно набирають аніматорів на курорти в Єгипет і Туреччину. У нас можна заробити на такій посаді 7-8 тисяч гривень на місяць, а в інших країнах - в два рази більше. Але для роботи за кордоном обов'язковий досвід.

Роботодавці вже набирають роздрібних продавців на курорти Чорного і Азовського морів. Розмір зарплати становить від 3000 гривень, а додатково можна отримати чайові і відсоток від продажів. У розпал сезону можна заробити близько 10 тисяч гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Також великий попит на промоутерів, кур'єрів і розповсюджувачів рекламної продукції. Їм обіцяю оплату в 25 гривень на годину. Студент може влаштується і гідом, але необхідно володіти історичними знаннями і комунікативними навички. Зарплата гіда становить від 100 гривень за екскурсію.

"Хороші професійні артисти влітку в основному їдуть на заробітки на курорти. Решта або вимагають багато - стільки, скільки на морі можуть отримувати, або це музиканти так собі. Так що вже третій рік на літній майданчик ми шукаємо собі саме музикантів-студентів: у них істотно нижче фінансові запити, а співають і розважають публіку вони нітрохи не гірше ", - пояснила менеджер одного з кафе Юлія Зорова.

За вечір студент-музикант може заробити до тисячі гривень. Сума залежить від його майстерності і рівня закладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зараз відміняти 9 травня не можна, – український історик