Протягом двох днів – 6 та 7 травня в Рівненському міському палаці культури «Текстильник» проходитиме Всеукраїнський фестиваль-конкурс із хореографічного мистецтва «Grand Spring Festival».

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Як зазначає один з організаторів фестивалю, керівник танцювального клубу «Флеш» Роман Гриценюк, це було його давньою мрією – організувати в місті такий фестиваль, де б змогли взяти участь представники всіх напрямків хореографії. Це дозволяє танцівникам вчитися одне в одного, дає можливість по-іншому подивитися на свій жанр, щось переймати в колег, отримувати незаангажовану оцінку власній творчості, корисні поради і зрештою удосконалювати свою майстерність.

Загалом у фестивалі візьмуть участь 25 колективів та 517 учасників. Це танцівники з Рівне нської, Хмельницької, Тернопільської та Черкаської областей. За словами Романа Гриценюка, він приємно здивований великою кількістю колективів з Рівне нщини, які виявили зацікавленість взяти участь у конкурсі, адже про існування деяких він навіть не знав. Втім, на жаль, чимало топових колективів із самого Рівного поки що «не наважились» проявити себе у новому фестивалі. І це видається дивним, адже участь у добре організованому фестивалі, із авторитетним журі та багатьма учасниками з різних регіонів має чимало плюсів для будь-якого колективу.

Змагання відбуватимуться два дні, з 10:00 до 18:00 години. 6 травня змагатимуться класична та сучасна хореографії, а 7 травня – народна та бальна. Початок конкурсної програми – о 10:00, а о 18:00 два дні поспіль глядачів чекає гала-концерт кращих виконавців та нагородження переможців.

При цьому, наголошують організатори, на відміну від традиційних танцювальних конкурсів, де вхід платний і для учасників, і для глядачів, це яскраве масштабне дійство рівняни зможуть подивитися абсолютно безкоштовно. І запрошують усіх не ігнорувати цю культурно-мистецьку подію, а прийти і долучитись до вишуканого мистецтва танцю.

Тим більше родзинкою фестивалю «Grand Spring Festival» буде його журі, серед членів якого – відомий суддя телевізійного проекту «Танці з зірками», Народний артист України, професор Григорій Чапкіс; дворазова чемпіонка світу зі спортивно-бальних танців серед молоді, член журі проект «Маленькі гіганти» Олена Шоптенко; головний хореограф міста Рівного на телевізійному проекті «Майданс» Аліса Зайцева, провідний соліст балету Львівського національного академічного театру опери та балету ім.Крушельницької Сергій Мерзляков та інші не менш імениті гості.

Участь у конкурсі братимуть танцівники від 5 до 30 років, змагаючись у відповідних вікових категоріях та номінаціях. Окрім призових місць та гран-прі у номінаціях, усіх учасників фестивалю чекають фарфорові Старт Кубки, дипломи фестивалю та солодкі призи від спонсорів.

За інформацією сайту Голосно