Місцеві кухарі взялися за благодійність. Головна мета: підтримати студентів-кулінарів, і тим самим підтягнути їх рівень до Європи. ЇЇ засновник провідний шеф-кухар Сергій Холодов, на втілення програми звернувся до благодійників, таким чином за 5 - 10 років стипендія знайде своїх обдарованих кулінарів.

Олігархи вже давно мають власні іменні фонди та стипендії, розповідають благодійники. Шеф-кухар з Рівного Сергій Холодов вирішив також заснувати власну програму, для талановитих студентів - кухарів. Він щорічно буде вносити пожертви на окремий рахунок Фундації Острозьких і накопичувати недоторканний капітал. Уже за 5 - 10 років стипендію почнуть виплачувати обдарованим студентам-кулінарам.

Засновник стипендії переконує. Ця ініціатива - це перш за все поклик душі. Відтак частину отримуватимуть і іконописці. На оздоблення храмів Рівне нщини іконами.

Організатори кажуть, схожих благодійних стипендій в Україні не існує, це перша ластівка. Відтак сподіваються, що усі небайдужі громадяни приєднаються до загальної благодійної мети. За 10 років у фонді сподіваються на суму у 10 тисяч гривень, яка значно допоможе майбутній молоді.