Понад півмільярда гривень цього року планує витратити обласна державна адміністрація на поточні ремонти доріг Рівненщини.

«Погані дороги – це проблема не лише Рівне нщини, але й усієї України. Саме тому Глава держави Петро Порошенко та Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман оголосили 2017 рік – роком будівництва доріг. Саме тому уряд цього року виділив рекордну для останніх часів суму коштів, яку ми направимо на ремонти доріг», - зазначив Олексій Муляренко.

За його словами, уряд спрямував для цього більше 150 мільйонів гривень, ще 300 мільйонів Рівне нська ОДА очікує отримати від реалізації в області митного експерименту. Нагадаємо, що наразі Рівне нщина бере участь в експерименті, в ході якого 50% всіх перевиконань від планових надходжень з рівненської митниці будуть залишатися в обласному бюджеті та можуть бути перераховані на ремонт доріг місцевого та національного значення.

pic

«Обласна влада вирішила першочергово спрямувати кошти від митного експерименту на ремонт траси Городище-Рівне -Староконстянтинів. Адже нещодавно ця дорога отримала статус національного значення. Тож, зважаючи на її вигідне географічне місцерозташування (вона знаходиться між двох трас міжнародного значення – так званої Варшавки та автомагістралі Київ-Чоп), а також враховуючи те, у якому стані перебуває наразі ця дорога, це – пріоритет», - розповів голова ОДА.

pic

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівне нщині - рік доріг

Зокрема, гроші підуть на дорогу в напрямку Рівне -Сарни та Рівне -Острог. В цілому за попередніми розрахунками буде відремонтовано близько 50 кілометрів. Решту траси Городище-Рівне -Староконстантинів планують оновити за кошти державного бюджету. Таким чином, уся дорога з півдня на північ Рівне нщини буде відремонтована.

Також за рахунок державного бюджету на Рівне нщині планують відремонтувати й інші ділянки доріг.

pic

«Обираючи відрізки доріг, ми в першу чергу орієнтувалися на опорні школи в кожному районі. Адже створюючи такі заклади ми маємо піклуватися й про доїзд дітей із сусідніх сіл», - прокоментував Олексій Муляренко.

pic

Відтак були відібрані відрізки доріг між селами Серники та Бір Зарічненського району, в районі Степангорода та Красносілля Володимирецького району. А також дороги від Рокитного до Масевичів та 4 кілометри в районі села Кисоричі Рокитнівського району.

pic Будуватимуть та ремонтуватимуть дороги і в інших районах Рівне нщини.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv