Потяг Ковель-Холм можуть запустити вже у травні.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Повідомляється, що рейкобус Pesa, розрахований на 182 пасажири, курсуватиме щодня, а ціна квитків складе 130-150 гривень.В кінці травня або на початку червня за маршрутом Ковель-Ягодин-Холм планують запустити двовагонний потяг, розрахований на 182 пасажирів. Орієнтовний час подорожі з України до Польщі складе 2 години, а ціна квитків – 130-150 гривень, – передає Центр транспортних стратегій.

Рейковий автобус курсуватиме щодня, орієнтовний час відправлення з Ковеля – 11:50 (за Києвом). Зупинки на проміжних зупинках не передбачені. Прикордонний контроль, як і в випадку з поїздом Київ-Перемишль, буде здійснюватися під час руху поїзда.

Повідомляється, що для уникнення випадків контрабанди, буде здійснюватися відеоспостереження за пасажирами. Виявлених контрабандистів погрожують висаджувати у пункті пропуску «Ягодин». Зазначено, що для працівників митної та прикордонної служб на станції «Ковель» вже навіть обладнали три окремі кімнати.

У Волинській обласній державній адміністрації поінформували, що в травні має відбутися нарада з представниками польської сторони, на якій будуть узгоджені всі питання, після чого залізничне сполучення між Ковелем та Холмом буде запущено. Також актуальним залишається завдання продовження цього маршруту до Любліна.

Нагадаємо, що у лютому керівник Укрзалізниці Войцєх Бальчун писав, що на маршруті будуть використовувати рейкобуса Pesa. «Очікуємо, що наші пасажири залишаться в подвійному виграші: в Холмі є зручна пересадка в такі міста як Варшава, Люблін, Замосць, Жешув. Тобто дістатися можна буде в усі куточки Польщі», – заявив він. Він також додав, що УЗ опрацьовує плани запуску потягу за маршрутом Львів-Краків і «є всі шанси побачити його в графіку вже цього літа».

Джерело: Polskie Radio dla Zagranicy