Голова облдержадміністрації Василь Берташ провів прийом громадян з особистих питань. Призначення соціальної та надання матеріальної допомоги, а також скарги на суди та правоохоронні органи - з цими проблемами найчастіше люди приходять до голови.

Інвалід першої групи рівнянка Зінаїда Жобтобрух же чотири роки воює із сусідами, які, за словами жінки, нівечать огорожу біля її будинку. Хоча вона має всі права на присадибну ділянку і рішення суддів усіх інстанцій. Проте досі його ніхто не виконав. Вона прийомі в голови вона теж не вперше. Минулого разу за сприяння адміністрації огорожу таки відновили, але тільки на півгодини.

Василь Берташ при жінці набирає начальника обласної міліції, а згодом і прокурора області. Допомога у вирішенні земельних конфліктів - непоодинокі звернення до голови. Втім з півтисячі заяв - п'ята частина стосується саме соціального захисту. Адже з понад мільйона мешканців області 750 тисяч - пільговиків. Управління соцзахисту не завжди може проінформувати усіх про зміни в умовах для отримання пільг. Та не рідко до голови адміністрації йдуть як до останньої інстанції. Тому, зазначає голова, доводиться розглядати проблеми, які не вирішуються роками.