Аграрії області вже посіяли ранні ярі зернові та зернобобові. Під ці культури на Рівненщині відвели вже більше 75 тисяч гектарів а це 97% від запланованого. Про це повідомили в департаменті агропромислового розвитку Рівненської ОДА.

Найпершими з цією роботою справилися господарники Радивилівського, Здолбунівського, Млинівського, Березнівського та Володимирецького районів.

98% від плану, а це 13 тис. га, засіяли цукровими буряками. Найоперативніше посів під солодкий корінь виконано сільгосппідприємствами Млинівщини – на 6,2 тис. га та Радивилівщини – на 3,0 тис. га. Триває посів соняшнику, ярого ріпаку та зернової кукурудзи.

Найбільше соняшнику посіяно у сільськогосподарських підприємствах Рівне нського – 2,0 тис. га, Дубенського – 1,7 тис. га, по 1,4 тис. га у Гощанському та Здолбунівському районах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівне нщині заборонили продаж свинини через африканську чуму

Кукурудзи на зерно запрогнозували посіяти на майже 51 тис. га. Аграрії Гощанського району засіли 4,3 тис. га, що становить 62% до площі, а в Рівне нському та Радивилівському районах посіяно по 1 тис. га, що більше середньо відсоткового показника по області.

Також в сільськогосподарських підприємствах Рівне нської області розпочато посів сої.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv