Так звані "паперові спамери" або просто люди,. які розклеюють рекламу та оголошення де тільки бачать - чергове явище у Рівному, яке хочуть викорінити активісти.

На сайті Рівне нської міської ради з'явилася петиція пов'язана саме із розклейкою оголошень та реклами у невстановлених для цього місцях.

Зокрема, у тексті петиції йдеться:



pic

"Рівне – це наше місто, це наше обличчя перед туристами з інших країн, і територія, за яку ми відповідаємо. Надзвичайно не приємно бачити зупинки, електроопори, стіни багатоповерхівок, що повністю заклеєні оголошеннями різного ґатунку. Подібне свавілля негативно впливає на візуальний вигляд міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівняни проти "рекламного сміття", а влада умиває руки

Наймані працівники нехтують спеціально створеними ділянками призначеними для розміщення різного роду об’яв, при цьому розклеюють свої оголошення де заманеться. Комунальники фізично не встигають очищати вулиці від цього безпорядку. У результаті Рівне перетворюється на великий неохайний смітник.

На наше переконання, виховна, просвітницька робота серед населення про необхідність розклеювання оголошень виключно в призначених для цього місцях повинна бути належно підкріплена внутрішніми розпорядженнями міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Візуальне сміття": чи повернуть Рівному естетичний вигляд? [ВІДЕО]

Вимагаємо від Рівне нської міської влади розробити чіткий механізм моніторингу та стягнення штрафів з підприємців та осіб, які розклеюють оголошення у непризначених для цього місцях."



pic

Розклейка оголошень у невстановлених для цього місяцях - порушення, яке має цілком визначену відповідальність, каже речниця управління патрульної поліції Рівного Оксана Юрченко:

Підписи під петицією збиратиму до 14 травня.