Вчора, 20 квітня об 11:10 до Служби порятунку Рівненщини за номером «101» надійшло повідомлення про перекиданная у к’ювет на трасі Київ-Чоп поблизу села Велика Омеляна Рівненського району вантажного автомобіля DAF з 30-ти тонним вантажем труб для буріння свердловин.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

До місця пригоди негайно прибув оперативно-координаційний центр обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій. Оглянувши перекинуту вантажівку, рятувальниками було прийнято рішення для підняття вантажівки застосувати 75-тонний автокран з пожежно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС області. Діяти потрібно було максимально обережно, адже цінний вантаж був надзвичайно крихкий і під дією найменшого удару міг пошкодитися. Рятувальна операція складалася з 3-х частин: перш за все потрібно було від’єднати машину, що лежала на боку від причепа, далі від’єднати контейнер з вантажем, а тоді обережно підняти сам вантаж.

Уся рятувальна операція зайняла майже шість годин часу. В ній приймало участь 15 чоловік особового складу рятувальників та три одиниці спецтехніки Держслужби з надзвичайних ситуацій. Цінний вантаж пошкоджень не зазнав. Безпеку дорожнього руху на час проведення складної рятувальної операції забезпечували співробітники поліції.

Довідково: автокран QY75K вантажопідйомністю 75 тон є найбільшою і найпотужнішою інженерною технікою на Рівне нщині , що за своїми тактико-технічними характеристиками здатна виконувати найскладніші завдання в умовах надзвичайних ситуацій.

pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівне нській області

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Проблемну об'їзну на Рівне нщині знову ремонтуватимуть?