У центрі Рівного побудували стайню. У ній розміщують на ночівлю двох коней, які вдень катають дітлахів. І все б нічого, якби не розміщення такого приміщення прямісінько під вікнами Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки, що на вулиці Короленка.

Дитячі атракціони, машинки, поні, які катають дітлахів, а там, дивись, і до коней дійшли. Усе це на майдані перед обласною бібліотекою, що неподалік парку Молоді (Лебединки). Аби тваринки почувалися краще, їх випасають тут же, на газоні. А ще побудували прихисток — стайню. І все тут же — під вікнами бібліотеки.



pic



pic

У бібліотеці такому сусідству не на надто раді. Але — розводять руками — земля не їхня, а тресту зеленого господарства, тож нічого не залишається, як терпіти. Та й їх, власне, ніхто не питав.

- Машинки перед бібліотекою минулого року збили двох людей — дідуся з паличкою та маму з дитиною. Відповідальності — ніякої, а тут тварини... Про що можна говорити? Не знаю... - розводить руками директор бібліотеки Валентина Ярощук.

Коней, яких випасають тут же на газоні, помітили і користувачі соціальних мереж.

Як розповіли власники цього живого куточка, облаштували його, аби знайомити дітей з природою, розповідати, як живуть тварини, катати дітей верхи. У перспективі ще й хочуть проводити майстер-класи.

- Двоє коней — готові про них розказувати, дітям допомагати, все навіть з розвивальною метою, - каже конюх Андрій Павлюк. - Щоб то не казково було, а по-справжньому і по-дитячому водночас.

Де б іще бути коням, як не поряд з бібліотекою?