Петиція, яка зібрала необхідні 300 підписів у рекордно короткі терміни, отримала від влади відписку у два абзаци.

Петиція рівнянина Богдана Дроздюка з вимогою до міської влади контролювати та регулювати видиму та візуальну рекламу у Рівному необхідну кількість підписів зібрала за неповні сім днів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:Рівняни проти "рекламного сміття": вимоги до влади

Нагадаємо, рівнянин обурювався, що "величезна кількість кольорових банерів, вивісок та плакатів, які ніяким чином не вписуються в архітектурний ансамбль міста, дають туристам та гостям Рівного чітке розуміння того, що місцеві жителі лише тим і займаються, що одягаються в секонд-хендах, здають речі в ломбарди та лікуються в аптеках."

Тож пропонував міській владі створити спеціальну комісію (архітектори, рекламодавці, чиновники, громадські діячі), яка буде займатись контролем та регулювання видимої та візуальної реклами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Нема садка, то добудуйте школу - рівняни просять за дітей

Міські посадовці не забарилися з відповіддю. Та от вона більше нагадує відписку-умивання рук.

"Чинним законодавством у галузі реклами не передбачено утворення спеціальних комісій з наділенням повноважень, які б дублювали функції контролю та регулювання з питань розміщення зовнішньої реклами."



pic

До слова, на сайті міської ради триває збір підписів і щодо інших питань. Наприклад, добудови школи, відновлення фонтану та численних транспортних пропозицій.