Українська легкоатлетка, спринтерка.

Чому Ви обрали спорт? Я його не обирала, спорт обрав мене:) Займалась в музичній школі по класу фортепіано. Але це було занадто нудно і для того, щоб покинути музичну школу, я повинна була вибрати щось інше (постійно була чимось зайнята окрім навчання: танці, музична школа, репетитори та ін.). Оскільки мене неодноразово запрошував тренер з легкої атлетики займатись, вчителька з фізкультури завела за руку на "Авангард". Напевно побачила завдатки, вирішила спробувати. Сподобалося. От так спорт з'явився в моєму житті.

Скільки часу у Вас займає тренування? Тренуюсь кожного дня, окрім неділі, приблизно по 3 години. Це якщо не на зборах. На зборах маю по два тренування щодня по 3-4 години. Хоча у професійних спортсменів тренування не закінчується - на базах до цього можна додати відновлення, спеціальні фізіопроцедури і т.д. Тому можна сказати, що тренуюсь я весь день.



pic

Розкажіть про Ваші досягнення? Заслужений майстер спорту України, срібна призерка Чемпіонату світу серед юніорів 4*400м 2008р, чемпіонка Європи 4*400 м 2012 р., дворазова срібна призерка Чемпіонату Європи 2014 року 400 м та 4*400, срібна призерка Кубку світу 4*400 м, фіналістка Олімпійських Ігор на 400 м 2016р. Ще бронзова призерка Олімпійських Ігор 4*400 м 2012 року, але поки цієї медалі не тримала в руках - пишу окремо) там все в процесі.

Що потрібно для того, щоб досягти висот у Вашому виді спорту? Потрібно повністю віддаватись цій справі і не шкодувати себе, тому що в моєму спорті досягає успіху лише той, хто чітко знає, чого хоче, і дуже тяжко працює для того, щоб досягти поставлених цілей.

Розкажіть про свої поразки? Поразок було багато! Головне, що засвоїла одну річ, після кожної потрібно ставити собі питання не "за що це мені?", а "для ЧОГО так сталось?".



pic

Як піднімали свій бойовий дух після поразок? Робила висновки, чому так сталось. І працювала далі, і ще більш наполегливо.

Чи були моменти, коли хотіли покинути спорт? Такі моменти бувають. Особливо під час підготовки, коли морально і фізично стає дуже тяжко... Але такі ~припливи~ буквально на пару хвилин).

Як ви оцінюєте спортивну базу? Якщо говорити в загальному по Україні, то баз для підготовки легкоатлетів у нас мало. Хоча за останні роки реконструюються стадіони, покращення в цьому плані є. Якщо говорити про Рівне , то бази у нас взагалі немає. Стадіон в страшному стані (це реально комплімент для нього), манежу для занять взимку немає. От такі в нас справи.



pic

Ваші поради молодим спортсменам. Молоді можу порадити лише одне: це - працювати зі свідомим підходом. На теперішній час є безліч доступних ресурсів з інформацією, яка є надзвичайно корисною і може справді допомогти. Потрібно постійно розвиватись.