Опалювальний сезон у Рівному може і не розпочатись. Населення обласного центру заборгувало за спожите тепло 30 мільйонів гривень. Члени колегії, сьогодні зібрались аби обговорити цю проблему, у своїх думках вони не одностайні. Більшість переконує, потрібно змусити населення погасити борги. Інакше зігріються вони у своїх оселях - не скоро.

До початку опалювального сезону підготовлено 735 котелень та замінено 99% теплових мереж. Заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак розповідає, на підготовку до зими вже витратили 49 мільйонів гривень. Проте і їх на все не вистачило. Досі повністю не промиті системи опалення у Дубні та Рівному.

На 100% готові до зими навчальні заклади, звітують освітяни. Збудували 5 нових котелень, відремонтували 66 дахів, подбали про паливо для шкіл.

У закладах охорони здоров'я батареї вже гарячі, переконує виконуючий обов'язки начальника медичного управління Ігор Добровольський. Щоправда, заслуга у цьому індивідуальних систем опалення.

Чи буде тепло у квартирах рівнян з 15 жовтня, чиновники поки не знають. Борги заважають, а газ дорожчає щомісяця. На перше жовтня він коштує 240 гривень за тисячу кубів, і до кінця року його ціна зросте ще на 16 гривень.

Якщо рівняни не погасять борги за тепло, чиновники будуть змушені брати кредит 20 мільйонів гривень. Щоправда як його погашати ще не вирішили.