Головний помічник у боротьбі зі зморшками - кокосове масло. Експерти розповідають про користь кокосового масла, види, властивості та особливості, як воно застосовується в косметиці та кулінарії.

Кокосове масло вважають воістину чарівним еліксиром, що дарує здоров'я та красу. Цей продукт виключно благотворно впливає на стан шкіри, нігтів та волосся. Його можна вживати і всередину: воно оздоровлює серцево-судинну систему, покращує стан сполучної, кісткової і м'язової тканини. Крім того, кокосове масло має легку антимікробну дію.

В свою чергу, для внутрішнього вживання підходить тільки так зване "харчове" масло кокоса, віджате холодним способом з сушеної м'якоті горіха. Воно зберігає максимум корисних властивостей. В якості косметичного засобу можна використовувати і олію гарячого віджимання. У їжу його краще не вживати, оскільки при виробництві цього різновиду масла використовуються різні хімічні речовини.

Користь кокосового масла полягає ще і в його здатності допомагати в лікуванні багатьох шкірних захворювань. Воно має противірусні, антибактеріальні та протизапальні властивості. Це дозволяє його використовувати для боротьби з грибковими ураженнями шкіри, волосся і нігтів, при дерматофитозе і мікозі. Здатне позбавити масло і від хвороб викликаних грибком Candida, дерматитів і екзем. Використовувати його можна і в якості допоміжного засобу у лікуванні лишаїв, причому навіть стригучого. Допоможе масло і при герпесі. Крім цього воно рекомендується для загоєння ранок, лікування прищів, укусів комах, попрілостей новонароджених, синців.

Кокосове масло нормалізує травлення, прискорює загоєння слизових, ефективно бореться з інфекціями і знімає запалення, тому буде корисним при виразках і запаленнях стінок кишечника і шлунка. Допоможе позбутися даний продукт і від печії. Для цього буде досить прийняти всього чайну ложку масла всередину.

Кокосове масло – ще й прекрасний джерело енергії. Після його споживання збільшується працездатність і витривалість.