У рамках кримінального провадження, відкритого за фактом зайняття гральним бізнесом, поліцейські провели 11 обшуків у підпільних гральних закладах обласного центру, адмінофісах, та за місцем проживання осіб, причетних до злочину.

У Рівному група невстановлених осіб, діючи всупереч Закону України "Про заборону грального бізнесу в Україні", організувала діяльність гральних закладів, у яких за допомогою комп'ютерної техніки та спеціальних програм-симуляторів надавалися послуги грального бізнесу.

У ході досудового розслідування кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 203-2 Кримінального кодексу України поліцейські встановили, що група зловмисників облаштувала два підпільні гральні заклади на території Рівного. За результатами проведених слідчих дій правоохоронці провели у них санкціоновані обшуки, під час яких вилучили 28 системних блоків, стільки ж моніторів та комплектуючих до комп’ютерів, 10 камер відеоспостереження, понад півтори тисячі гривень, 37 столів та стільців, документацію та чорнові записи.

З’ясувалося, що за вказаним адресами підпільних закладів поліцейські неодноразово проводили обшуки, однак обладнання з’являлося знову і знову.

ДО ТЕМИ: На Рівне нщині проведено масштабну операцію з припинення діяльності гральних закладів [ФОТО]

Проведеними слідчими та розшуковим заходами працівники поліції з’ясували, що «бізнесмени» аби не втрачати прибутку та триматися на ринку, облаштували ще й і складське приміщення, з якого у випадку вилучення поліцейськими грального обладнання, доставлялося нове. На його території поліцейські теж провели обшук, під час якого вилучили 28 системних блоків, 32 монітори, клавіатури та інших комплектуючі до ПК, 18 комутаторів, столи та стільці.

Крім того, правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем проживання п’ятьох осіб, причетних до скоєного злочину та у їх транспортних засобах: по одному і Вінниці та Житомирі, та у трьох рівнян. «У загальному під час обшуків, проведених слідчими слідчого відділу Рівне нського відділу поліції, слідчого управління та працівників управління захисту економіки в Рівне нській області, було виявлено та вилучено 162 879 гривень, 7713 доларів США, 130 ЄВРО, п’ять ноутбуків, 38 мобільних телефонів, 64 системних блоків та моніторів, комплектуючі до ПК, документи та чорнові записи, — повідомив заступник начальника ГУНП в Рівне нській області – начальник слідчого управління Олександр Панасюк. — Вирішується питання про повідомлення цим особам про підозру у скоєнні кримінального правопорушення».

Усе вилучене поліцейські направили на експертизу, за результатами якої відносно осіб, причетних до скоєного злочину буде прийняте відповідне процесуальне рішення.

Інформує відділ комунікації поліції Рівне нської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівне нщині оперштаб вилучив бурштин, дві мотопомпи та автомобіль

За минулу добу на Рівне нщині спалахнуло 8 пожеж

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic