Працівники Рівненської місцевої прокуратури підтримали державне обвинувачення у кримінальному провадженні за ч. 2, 3 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена повторно, з проникненням у приміщення, що завдала значної шкоди потерпілому) стосовно 20-річного жителя обласного центру.

Доведено, що молодий чоловік упродовж вересня-листопада 2016 року вчинив серію крадіжок. Об’єктами збагачення крадія стали заклади торгівлі та підприємства м.Рівне . У приміщення цих закладів зловмисник проникав зазвичай уночі шляхом віджиму рам пластикових вікон чи дверей та викрадав звідти гроші, якщо їх не знаходив брав речі, які можна було реалізувати – електроінструменти, планшети, телефони тощо.

Всього зловмисником вчинено 11 злочинних епізодів, внаслідок чого завдано збитків потерпілим на загальну суму майже 140 тис грн. Як з’ясувалося, рівнянин уже притягався до кримінальної відповідальності за корисливі злочини і на час вчинення крадіжок відбував іспитовий строк.

Рівне нський міський суд, дослідивши докази та заслухавши позицію прокурора, визнав чоловіка винним у вчиненні злочинів та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки 6 місяців. На даний час вирок не набрав законної сили.

Матеріали Рівне нської місцевої прокуратури.