Варашський відділ Сарненської місцевої прокуратури здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням стосовно 18-річного жителя м. Вараш, який вчинив кримінальні правопорушення, що передбачені ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана із проникненням у житло) та ч. 1 ст.369 КК України (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду та надання такої вигоди).

Молодий чоловік спершу фігурував у кримінальному провадженні за фактом крадіжки. За процесуального керівництва прокуратури слідчі поліції 07 березня 2017 року повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, після чого останній вирішив залагодити свої «проблеми із законом» та з метою уникнення відповідальності запропонував оперуповноваженому Варашського відділу поліції ГУНП в Рівне нській області неправомірну вигоду в обмін на зникнення важливих процесуальних документів із матеріалів провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Рівному: іномарка врізалась у придорожнє дерево [ФОТО+ДЕТАЛІ]

Однак поліцейський неправомірну вигоду не взяв, а натомість повідомив про корупційне кримінальне правопорушення своє керівництво. Працівниками поліції зловмисника було затримано одразу під час передачі 28.03.2017 поліцейському 11 тис грн неправомірної вигоди та вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст.369 КК України (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду та надання такої вигоди за вчинення та не вчинення службовою особою в інтересах того хто пропонує та надає таку вигоду дій з використанням наданого їй службового становища).

Сьогодні, 31.03.2017, Кузнецовським міським судом підозрюваному обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту. В обох кримінальних провадженнях триває досудове розслідування з метою з’ясування всіх фактичних обставин вчинення кримінальних правопорушень та скерування обвинувального акту до суду.

Матеріали Сарненської місцевої прокуратури.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv