На Рівненському загальновійськовому полігоні відбулись контрольні заняття з предметів бойової підготовки для близько двох сотень військовослужбовців управління оперативного командування «Захід».

На відміну від стрільб з пістолета, де вправа виконується тільки стоячи на одній відстані від мішеней, з автомата кожен стріляючий знищував умовного противника стоячи, з коліна та положення лежачи. На спеціальній ділянці полігону офіцери оперативного-тактично рівня виконали контрольну вправу метання бойових гранат на відстані до півсотні метрів.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Особлива увага присутніх зверталась на питання мінної безпеки та тактичної медицини. З метою набуття необхідних знань та навиків офіцерам нагадали алгоритми дій в разі екстрених ситуацій.

Як зазначила керівник заняття з тактичної медицини сержант військової служби за контрактом Ольга Сичик, індивідуальні аптечки, які використовуються підрозділами Збройних Сил України з кожним разом покращуються. Тут присутні якісні турнікети, припарат Налбуфін, який раніше був ампельний, а зараз застосовується, у вигляді шприц-тюбика, що значно зручніше.

- На зміну Целоксу, використання якого ускладнювало процес його видалення зі шкіри, прийшов “Квіклот” – армійська версія кровоспинного бинта третього покоління. Завдяки тому, що бинт складається гармошкою, він постійно готовий до використання. Окрім того цей засіб просякнутий розчином на основі Каоліну, що активує в організмі швидкий кровоспинний ефект, - наголосила старша медична сестра.

Про це повідомляє Офіцер прес-служби Міністерства оборони України в Рівне нській області підполковник Віктор Шубец.

pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic