Депутати обласної ради сумніваються у справедливості та чесності чиновників обласної адміністрації. Липнева негода давно минула, а обранці досі з'ясовують, чи справедливо останні розподілили компенсації від уряду. Нагадаємо, 20 мільйонів гривень вже були предметом суперечки між народним депутатом від БЮТ Юрієм Прокопчуком та головою РОДА нашоукраїнцем Віктором Матчуком. Про що неодноразово повідомляли місцеві ЗМІ. На нинішній бюджетній комісії облради дискусія отримала друге дихання.

Суперечку затіяв соціаліст Ігор Пшеюк. Спершу поцікавився у начальника профільного управління, чому не всі райони отримали урядові мільйони.

Хто вчасно попросив, той і отримав - відповідають у сільськогосподарському управлінні. Мовляв, урядові 20 мільйонів роздавали згідно з кошторисами про збитки, що їх подавали з районів.

Уже відомі закиди бютівців, що компенсації буцімто давали переважно своїм, чиновники вкотре відкидають. Більше того, в адміністрації не розуміють - до чого суперечка, якщо Рівне нщина і так отримала грошей більше за всіх.

Та депутат Пшеюк не вгавав. Наполягав, щоб обласна адміністрація перевірила, чому не всі підлеглі в районах просили компенсації за негоду. І намагався з'ясувати точні збитки урожаю зернових. На що представники адміністрації відповіли - їх уже перевіряють. Компетентні органи. Відтак ініціативу соціаіліста про чергову ревізію колеги з бюджетної комісії не підтримали. І перейшли до наступних питань.