На Рівненщині тримають курс на створення опорних шкіл.

Нині в Дубровицькому, Костопільському, Рокитнівському, Рівне нському, Сарненському районах та Мирогощанській, Козинській, Смизькій ОТГ прийняті рішення про створення 10 опорних шкіл, які мають 22 філії. Сім шкіл вже функціонують як опорні. У них навчається 3012 учнів, третину з яких довозять з філій. Решта – три – на етапі реєстрації.

«Нині ми робимо акцент на якісну освіту. Тож тримаємо курс на створення опорних шкіл. Існуюча освітня мережа є економічно необґрунтованою, тому її потрібно змінювати», - розповіла заступник голови Рівне нської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Торік було проведено конкурс на кращий проект опорного закладу. Його переможцями стали Сварицевицький НВК Дубровицького району та Козинський НВК на Радивилівщині.

Освітні заклади вже отримали від держави фінансову підтримку у розмірі понад 4 мільйони гривень кожен. На Дубенщині, школа Мирогощанської ОТГ одержала грошову допомогу в рамках міжнародного проекту розвитку опорних шкіл в Україні. За ці кошти, зокрема, облаштували комп’ютерний клас та зробили ремонт.

В області сформовано Перспективний план створення опорних шкіл на 2017 рік. Передбачено до кінця року утворити ще 13 таких закладів – у Рокитнівському, Сарненському, Здоблунівському, Рівне нському, Радивилівському, Дубровицькому, Гощанському і Березнівському районах, а також у Боремельській ОТГ.

Інформує прес-служба Рівне нської ОДА.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

pic