Гроші запропонував поліцейському 18-річний злодій взамін на свою волю. Працівник поліції про таку пропозицію доповів керівництву та внутрішню безпеку Національної поліції України. Тепер юнакові доведеться відповідати і за крадіжку, і за підкуп правоохоронця.

У місті Вараш, що у Рівне нській області, працівники поліції затримали групу осіб за вчинення крадіжки з проникненням. Однак, при затриманні одному з фігурантів вдалося втекти. Особу 18-річного юнака, місцевого мешканця, було встановлено, але здаватися в руки правоохоронних органів він не поспішав і переховувався.

Розуміючи, що рано чи пізно зі схованки доведеться вийти і відповісти за скоєне, хлопець вирішив випробувати долю ще раз і відкупитися від несення кримінальної відповідальності. Для цього він написав смс-повідомлення слідчому поліції, у провадженні якого знаходились матеріали справи, та запропонував 11 тисяч гривень за те, щоб про нього «забули».

Зміст «послання» старший лейтенант поліції доповів рапортом керівництву ГУНП у Рівне нській області та працівникам внутрішньої безпеки Національної поліції України. За фактом пропозиції неправомірної вигоди слідчими відділення поліції було розпочато ще одне кримінальне провадження відносно юнака, цього разу за ст.369 КК України.

Зустріч 18-річний парубок призначив поліцейському на території однієї з шкіл Вараша. Як і обіцяв, приніс гроші і передав їх слідчому. Цієї миті втікача затримали співробітники внутрішньої безпеки та ГУНП Рівне нщини і вилучили надані ним кошти.

Наразі уродженця Полісся затримано в порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання щодо оголошення йому підозри та обрання міри запобіжного заходу.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України вкотре наголошує: пропозиція чи надання неправомірної вигоди службовій особі – діяння, яке тягне за собою кримінальну відповідальність. У разі скоєння адміністративного чи кримінального правопорушення не погіршуйте свого становища даванням хабаря.

Повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

pic



pic



pic



pic



pic



pic