З березня 2017 року в області стартували щорічні весняні ярмарки професій та профорієнтаційні акції «Випускник». Такі заходи стали традиційними у спільній роботі служби зайнятості, відділу освіти та навчальних закладів.

Вони сприяють свідомому вибору професії, а відтак, і у досягненні професійного успіху.

«Якщо ви вдало виберете професію і вкладете в неї душу, то щастя саме вас знайде», – цей мудрий вислів Ушинського був, залишається і, напевно, буде актуальним в будь-який час. Кожна молода людина в своєму житті постає перед складним вибором, чим вона буде займатись, чим зароблятиме собі на життя, тобто, яку професію обере. І від того, наскільки правильним, виваженим і усвідомленим буде цей вибір, залежить подальше життя людини.

Весняні профорієнтаційні заходи вже відбулися в Сарненському, Костопільському, Дубровицькому, Здолбунівському та Рокитнівському районах.

На ярмарках відбувається живе спілкування школярів з викладачами навчальних закладів, які намагаються привабливо презентувати не тільки напрями професійної підготовки, умови вступу та навчання, а й розповісти про культурно-масове життя студентів, захоплення, подорожі, заняття у спортивних секціях. Свої навчальні програми пропонували понад 20 закладів освіти професійно-технічного спрямування та вищої школи. Цікаві відеопрезентації підготовлені про Рівне нський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, де пропонують навчання за 56 ліцензованими робітничими професіями.

Фахівці служби зайнятості інформують про стан ринку праці, орієнтують на отримання професій, які мають попит, проводять профдіагностичне тестування учнів випускних класів на предмет визначення їхніх професійних інтересів, здібностей, нахилів до різних видів трудової діяльності.

Вже більше тисячі випускників шкіл були залучені до профорієнтаційних заходів тільки у березні. Весняні ярмарки професій та освітніх програм тривають, і це допоможе школярам зробити правильний професійний вибір. Інформує Рівне нський обласний центр зайнятості.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv