Активні рівняни, яким набрид різнокольоровий вигляд міста, просять владу привести до єдиних норм зовнішню рекламу.

Обурення та чимало негативних відгуків викликала поява у Рівному чергового магазину вживаних речей. Не так самого магазину, як його оформлення - повністю заклеєні яскравими написами вікна. І все б нічого, якби не розміщувався заклад у самісінькому центрі Рівного.

 

 



pic

 

Рівняни вже не один раз намагалися повстати проти такої строкатості. Навіть створили спільноту "Рівне - страшна візуалка СТОП".

 

А тепер, надихнувшись позитивним досвідом запровадження мобільних телефонів у поліклініках, вирішили і собі піти шляхом електронних петицій.

 

"Візуальну" петицію на сайті міськради розмістив рівнянин Богдан Дроздюк.

 

"Візуальне сміття": чи повернуть Рівному естетичний вигляд? [ВІДЕО]

 

 Зокрема, у його тексті йдеться:

 

"Досить довгий час в місті спостерігається гостра полеміка на рахунок візуального "сміття", яке буквально заполонило Рівне .

Величезна кількість кольорових банерів, вивісок та плакатів, які ніяким чином не вписуються в архітектурний ансамбль міста, дають туристам та гостям Рівного чітке розуміння того, що місцеві жителі лише тим і займаються, що одягаються в секонд-хендах, здають речі в ломбарди та лікуються в аптеках. Пройдіться від "ЕКО" до "Стадіо Пабу" і Ви побачите в що повільно, але надзвичайно впевнено перетворюється центральна частина обласного центру.

Враховуючи вищеописані факти, пропоную міській владі створити спеціальну комісію (архітектори, рекламодавці, чиновники, громадські діячі), яка буде займатись контролем та регулювання видимої та візуальної реклами."

 

За чотири дні петиція вже зібрала 176 підписів із 300 необхідних. Підтримати ініціативу можна до 6 травня включно.