За результатами експертного опитування, аналізу інформації з відкритих джерел та інформаційних запитів, інтегральний індекс демократичного розвитку Рівненської області за 2016 рік складає 3,16.

У рамах проекту «Сприяння реформам та розвиток підзвітності в регіонах України», який реалізовано ГО «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень» (м. Чернігів) у співпраці з Асоціацією регіональних аналітичних центрів за підтримки National Endowment for Democracy (NED), було проведено комплексне дослідження та в результаті створено загальнонаціональний рейтинг демократичного розвитку областей України.



pic

ІНТЕРАКТИВНА КАРТА

У рамках дослідження проводилось експертне опитування, яке доповнювалося та доопрацьовувалося на основі числових даних та аналізу національних і регіональних джерел вторинних даних (аналітичні доповіді, результати соціологічних досліджень, статистичні дані тощо). Дослідження виконувалося протягом листопада 2016 року – січня 2017 року в 24 областях України за виключенням тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим, Донецької та Луганської областей.

Індекс демократичного розвитку Рівне нської області за 2016 рік

За підсумками 2016 року в ТОП-п’ять увійшли Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Сумська, Львівська області Останніми у рейтингу виявилися Київська, Харківська, Житомирська, Миколаївська та Одеська.