Військовими технологіями озброїлись комунальники Рівного. Аби взимку в оселях рівнян було тепліше, будинкові системи опалення промивають за унікальною методикою, яка вперше використовується в Україні. Розчин яким промивають батареї розробили і використовують військові для промивки паливних систем ракет.

Взимку в оселях рівнян буде тепліше, обіцяють комунальники. Принаймні у мешканців десяти багатоповерхівок. Тут комунальники проводять експеримент. Системи опалення за новою методою чистять столичні фахівці. Аже тепловики переконані батареї взимку холодні - бо забиті.

Така установка в Україні застосовується вперше. Досі її встигли випробувати у сусідніх Росії та Білорусі. Комунальники кажуть однієї обробки вистачає на десять років.

Спеціальний розчин подається під високим тиском, однак батареям це не зашкодить, запевняють тепловики. Якщо ж поломки таки будуть комунальники обіцяють усунути їх відразу.

Якщо ж цьогоріч експеримент себе виправдає, наступного року тепловики обіцяють цю технологію масштабно впровадити у місті.