У центрі Києва вбили колишнього депутата Державної думи Росії Дениса Вороненкова - цю інформацію підтвердив керівник київської Нацполіції Андрій Крищенко.

Як сказав він в ефірі телеканалу "112 Україна", особу вбитого встановили.

За словами радника міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка, у лікарні зараз перебувають двоє людей - охоронець загиблого, а також один із нападників.

Вбивство скоїли приблизно опівдні у центрі Києва. Як розповів ВВС Україна очевидець, інцидент стався біля готелю Premier Palace на бульварі Шевченка. За його словами, на місці два тіла на землі і багато поліції. Перехожий розповів співрозмовнику, що чув шість пострілів, а потім бачив, як хтось швидко побіг вулицею вниз.

Зорян Шкіряк заявив, що інцидент може бути "розправою над людиною, яка розкривала диверсії російської влади на території України", у тому числі діяльність Віктора Януковича.

"Особисто я переконаний у тому, що це може бути цинічною показовою помстою - стратою російських спецслужб", - сказав він в ефірі телеканалу "112 Україна".

Денис Вороненков давав покази у справі стосовно екс-президента України Віктора Януковича, якого ГПУ підозрює у державній зраді.

Речниця генпрокурора Лариса Сарган наголосила, що покази пана Вороненкова зафіксовані письмово, і їх використають у праві.

Агенція УНІАН передала, що президент Порошенко терміново викликав голову СБУ Василя Грицака через вбивство людини у центрі Києва, а також через вибухи на військовому складі у Балаклії Харківської області.

Про це пан Грицак особисто повідомив керівнику Консультативної місії ЄС Жоелю Вахтеру перед початком їхнього спільного прес-брифінгу. Він сказав, що "президент викликає усіх", у тому числі секретаря Ради національної безпеки та оборони Олександра Турчинова.

За інформацією агенції УНН, одному чоловікові кілька разів контрольно вистрілили у голову. "Еспрессо" передає, що людей розстріляли з автоматів. Речниця поліції Оксани Блищик, яку цитує агенція "Інтерфакс-Україна", сказала, що на місці події працюють оперативники, поліція уточнює інформацію.

pic



pic

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv