Артистизм, схильність до творчості, любов до поезії, успіхи в спорті - цього всього можуть досягти (*люди із синдромом Дауна, всесвітній день котрих відзначаємо сьогодні, 21 березня.*) Хто вони ці особливі та добрі діти і з якими проблемами зустрічаються щодня - читайте у наступному матеріалі.

Започаткували таку традицію ще 2006 року. А в грудні 2011-го року Генеральна Асамблея ООН запропонувала відзначати цей день усім державам і міжнародним організаціям, щоб підвищити рівень інформованості суспільства про синдром і звернути увагу на необхідність поліпшення якості життя та інтеграції у суспільстві людей з ним.



pic Саме сьогодні, 21 березня проходить всесвітній флешмоб LOTS OF SOCKS - різнокольорові, непарні шкарпетки показують ставлення суспільства до "сонячних діток" та їх підтримку.

Варто пам’ятати, що генетичний збій може відбутися незалежно від способу життя батьків, їхнього здоров’я, національності, звичок та освіти. Діти з таким синдромом — візуали, більшість інформації вони сприймають очима, а ще вони дуже доброзичливі, відкриті та наївні. Недарма їх називають “сонячними дітьми”.



pic Величезною підтримкою та суспільним супроводом є залучення відомих, медійних особистостей - вони знімаються у соціальних роликах, привертають увагу суспільства, беруть участь у проектах та флешмобах.

Тож варто не тільки один день на рік, а упродовж 365 днів бачити та помічати особливих дітей та їх сім'ї. Не відвертатися, не ігнорувати, а сприймати їх такими ж, як і себе. Тільки більш добрішими та сваітлішими.

pic