«Погано миє посуд», «збільшує рахунки за воду», «вимагає складного догляду» - ви впевнені, що ці висловлювання про посудомийну машину вірні? Сьогодні розвінчуємо найпопулярніші міфи про техніку.

Міф 1: посудомийна машина не призначена для маленької кухні

Можливо, повнорозмірній посудомийній машині і не знайдеться місця на вашій кухні. Але виробники вже давно налагодили випуск більш практичних моделей для малогабариток. Робіть ставку на вбудовану або окремо стоячу вузьку модель: її ширина всього 45 см. Щоб уявити собі це наочніше, візьміть кухонний рушник за вузький кінець - приблизно стільки місця вам і знадобиться.

pic

Міф 2: запускати посудомийну машину можна тільки при повному завантаженні

Щоб почати процес мийки, необов'язково повністю завантажувати машину. У багатьох моделях є функція «миття у верхньому коробі», а в деяких є сенсори, завдання яких відстежувати кількість посуду і відповідно регулювати витрату води.

Міф 3: з посудомийною машиною витрачається дуже багато води

Будемо довіряти тільки фактам: щоб вимити вручну ту кількість посуду, яка завантажується в посудомийну машину за один раз, потрібно 49 літрів води. А посудомийна машина витрачає всього 10-12 літрів. Вигода очевидна!

Міф 4: Посудомийна машина - це дорого

Насправді, посудомийна машина допомагає вам зменшити рахунки ЖКП. Адже цей пристрій дозволяє використовувати менше води і електрики (якщо у вас стоїть нагрівач води), ніж при ручному митті.

А якщо у вас вдома встановлений двухтарифний лічильник, то ви можете заощадити ще більше, якщо вмикатимете посудомийну машину вночі.

pic

Міф 5: для роботи посудомийної машини можна не використовувати миючі засоби

Посудомийна машина не всесильна. Для повноцінної її роботи і потрібного результату у вигляді чистого посуду, спеціальні миючі засоби необхідні. Чиста вода, хоч і під великим напором, не зможе усунути залишки їжі і наліт жиру на посуді.

Міф 7: посудомийна машина вимагає спеціального догляду

Витрачати багато часу на особливі маніпуляції по догляду за посудомийною машиною не доведеться. Але, як і за будь-якої побутовою технікою, їй потрібен мінімальний догляд: для цього можна використовувати спеціальний засіб «Очисник для посудомийних машин». Його рекомендується використовувати один раз в 30 мийок для очищення посудомийної машини від нальоту, накипу і залишків їжі.

А якщо ви живете в регіоні з жорсткою водою, то обов'язково необхідно використовувати спеціальну сіль для посудомийних машин. Вона пом'якшить воду і забезпечить ефективне миття посуду.

pic

Міфи про посудомийні машини ми з успіхом розвінчали. Тепер прийшов час фактів. Вони вас здивують.

Факт 1. Для використання посудомийної машини не потрібна гаряча вода. А це дозволяє економити.

Факт 2. Не можна мити в посудомийній машині олов'яні, мідні і латунні предмети, вироби з дерева та кришталю.

Факт 3. Посудомийна машина використовує менше миючого засобу, ніж навіть сама економна господиня.

pic

Факт 4. Рівень шуму посудомийної машини коливається на рівні 42-52 дБ. Для порівняння: 50 Дб - шум звичайного дощу.

Факт 5. У великій родині на миття посуду руками витрачається близько 8 днів на рік. Але ж цей час можна витратити на відпочинок.

Факт 6. Перед завантаженням посуду в посудомийну машину необхідно видаляти з неї великі частки їжі, але не споліскувати.

Факт 7. Ножі кладіть в посудомийну машину лезом вниз, а ось ложки і виделки - як вам захочеться.

Ми в соціальних мережах: ВК ФБ