16 березня під час відпрацювання території поблизу смт. Клесів Сарненського району працівники оперативного штабу з протидії незаконному видобутку бурштину виявили близько 30 осіб, які незаконно видобували «сонячне» каміння за допомогою двох мотопомп.

Після того, як правоохоронці припинили кримінальне правопорушення та вилучили спеціальне обладнання у копачів, останні почали перешкоджати роботі поліцейським та намагалися повернути мотопомпи. На неодноразові вимоги працівників поліції покинути місце події та не чинити опір старателі не реагували, а навпаки поводили себе зухвало, погрожували фізичною розправою, загородивши виїзд поліцейських автомобілів зрізаними деревами та за допомогою спеціально пристосованих засобів типу «Кошки».

Працівникам оперативного штабу поліції вдалося даний інцидент врегулювати, а також затримати активного учасника опору поліцейським – 42 річного жителя смт.Клесів, якого разом із вилученими мотопомпами доставлено до Сарненського відділу поліції.

Розпочато кримінальне провадження, процесуальне керівництво у якому здійснюється Сарненською місцевою прокуратурою.

На даний час проводяться першочергові слідчі дії та вирішується питання про повідомлення особі про підозру, обрання їй запобіжного заходу та встановлення інших осіб, причетних до кримінального правопорушення.

Інформує виконувач обов’язків керівника Сарненської місцевої прокуратури - Ярослав Баглєй.