Навіть у таку сіру та дощову погоду, як сьогодні, не потрібно сидіти вдома. Ходімо в кіно! Ми пропонуємо вам підбірку одразу 4 фільмів-номінантів на «Оскар» (серед яких і переможець), продовження історії про легендарного Росомаху, черговий красивий та зворушливий французький фільм з Одрі Тоту та захоплююча драма з Майклом Фассбендером чекають нас цього місяця на широких екранах.

Лев/Lion (2016)

США, Австралія, Британія, реж. Гарт Девіс (вже в прокаті)

Фільм, на який треба йти не з поп-корном, а з серветками. Зворушлива, сльозогінна драма про те, як важко й, разом з тим, не менш важливо відшукати свій шлях додому, про те, якими болісними можуть бути спогади, яким би безхмарним не було сьогодні.

Знову Дев Патель, знову індійські нетрі, але він вже виріс, як в житті, так і в авторській грі, і «Лев» – чудова нагода в тому переконатися. А також переконатися в довершеній майстерності всього акторського складу, зокрема й вічної красуні Ніколь Кідман.

Історія довжиною у 25-ть років заснована на реальних подіях, і розказана у автобіографічній книзі Сару Браєрлі «Довга дорога додому», яка стала основою екранізації. «Лев» міг отримати одразу 6 кінопремій «Оскар», однак не отримав жодної. Справедливо це, чи ні, зможете зрозуміти після перегляду.

Лоґан: Росомаха/Logan (2017)

CША, реж. Джеймс Менголд (вже в прокаті)

Логан лише тиждень на екранах, а вже стільки здійняв галасу й зібрав купу відгуків та думок. Хтось розчарований, хтось у захваті. Але не варто читати інших, варто самим піти й подивитися на продовження історії легендарного Росомахи, якого беззмінно грає Г’ю Джекман.

Це заключна частина фільмів про Росомаху, де він постає перед нами вже втомленим від життя, виснаженим, і від того ховається подалі від усіх. Та все зміниться з появою дівчинки, мутанта, за життя якої йому доведеться поборотися…

Джекі/Jackie (2016)

Чілі, Франція, США, Гонконг, реж. Пабло Ларраін (вже в прокаті)

Це далеко не перша, але й, мабуть, не остання стрічка, присвячена одній з найяскравіших та наймолодших перших леді США – Жаклін Кеннеді. Адже навіть через більш ніж 20-ть років після її смерті, вона все одно залишається однією із найпопулярніших жінок в історії не лише США, а й світу.

Та фільм відкриває перед нами іншу Джекі: зворушливу й відверту, і, разом з тим, сильну й мужню. Події фільму відбуваються у перші дні після вбивства 35-го президента США – Джона Кеннеді, які стали справжнім пеклом для його дружини. Фільм варто подивитися хоча би для того, щоб побачити неперевершену гру Наталі Портман (яка була номінована за цю роль на «Оскар» як краща актриса).

Тоні Ердманн/Toni Erdmann (2016)

Німеччина, Австрія, реж. Марен Аде

Чи не найгучніший європейський фільм минулого року, який один за одним збирав усі можливі кінонагороди, урешті ставши кращим фільмом на думку Європейської кіноакадемії. А на такі привілеї німецьке кіно заслуговує надто не часто.

На перший, доволі неуважний погляд, «Тоні Ердманн» може здатися нудною, нецікавою, надто довгою (майже 3 години) історією, яка прагне скидатися на комедію. У життя суворої та бездушної бізнесвумен втручається її батько, з яким вони вже довгі роки не підтримували стосунки, і прагне дещо розфарбувати важкі й нудні робочі будні доньки. Та насправді все набагато глибше, і забавна історія переростає у трагікомедію, яка розповідає нам про втрату взаєморозуміння та любові між близькими людьми і про надто різні життєві орієнтири поколінь.

Фільм також претендував на премію «Оскар», але на цьому його голлівудські пригоди не закінчуються. Уже йде робота над американським римейком стрічки від «Paramount Pictures» з Джеком Ніколсоном у головній ролі. А наразі дивіться оригінал.

Провини наші/Trespass Against Us (2016) (з 16 березня)

Велика Британія, реж. Адам Сміт

Це дещо більше, ніж банальна кримінальна драма з перестрілками та гонитвами, які можна побачити у трейлері. Це важка психологічна робота, яка показує знайомий багатьом конфлікт особистих упереджень та родинних цінностей. Фільм, який вчить любити й вибачати своїх рідних, навіть якщо вони не є такими, яким би ти хотів їх бачити.

І в назві, і в епізодах «Провини наші» можна побачити апеляції до відомих біблійських мотивів та істин. Однак у головних героїв, а саме батька (Брендона Глісона) та сина (Майкла Фассбендера) різні життєві позиції, різна філософія і вірять вони в різне. Та задля майбутнього родини, вони будуть здатні пробачити одне одному усі провини, хоч це й буде не просто.

Комівояжер/Forushade (2016) (з 23 березня)

Франція, Іран, реж. Асгар Фархаді

Одразу 2 нагороди Каннського кінофестивалю та «Оскар» за кращий фільм на іноземній мові – все це драма від головного іранського режисера Агсара Фархаді – «Комівояжер».

Драматична історія про непрості стосунки Емада та Рани, молодої одруженої пари, які мають фантастичні плани на майбутнє. Разом вони займаються постановкою спектаклю за мотивами п’єси Артура Міллєра «Комівояжер», та несподівано і їхнє життя стане не менш драматичним, ніж видовища на сцені.

Не дивлячись на те, що історія відзнята на буремному сході, вона знищує усі кордони, будучи актуальною для кожного, зокрема й для українців.

Вічність/Enternite (2016) (з 30 березня)

Франція, Чань Ань Хунг

Виключно жіноче кіно. Та разом з тим надзвичайно красиве й зворушливе. А все завдяки тріо вражаючих героїнь – Одрі Тоту, Мелані Лоран та Береніс Бежо, і їхньої неймовірної чуттєвості.

У фільмі перед нами постають історії 3-х родин, 3-х жінок, які впродовж століття намагалися зберегти своє кохання та свої родини. Йшли роки, змінювалися обличчя, часи, йшли війни, життя зазнавало втрат, але кохання міцнішало. Кохання до чоловіків та дітей.

Авторів фільму можна звинуватити в певній упередженості, адже ставлячи питання: «як жінка може заволодіти вічністю та віднайти своє щастя?», вони дають безапеляційну відповідь – лише народжуючи дітей, при чому якомога більше. А ви з цим згодні?

Джерело


Отож, план дій на сьогоднішній вечір:

1. Вибирайте фільм, який вам сподобався найбільше

2. Беріть за руку кохану/коханого або друга/подругу

3. Шукайте найближчий кінотеатр

4. Проведіть вечір весело та цікаво

P.S : Не забудьте про попкорн ^_^

Про свої враження пишіть нам у соціальних мережах. Найактивнішим ми даруємо подарунки!

Ми в соціальних мережах: ВК ФБ