Учора, 13 березня, до поліції надійшло повідомлення, що в одному із сіл Дубенського району незнайомець пропонує купити у нього ніж. Особу «продавця» поліція встановила одразу по приїзду на місце пригоди.

Ним виявився 43-річний мешканець Дубенщини. При собі чоловік мав старий іржавий ніж, що за зовнішніми ознаками схожий на штик-ніж часів Другої світової війни. Правоохоронцям пояснив, що знайшов його понад п’ять років тому під час сільськогосподарських робіт. Наразі ж йому потрібні гроші, тому він вирішив продати, шукаючи покупця у сусідньому селі.

У рамках кримінального провадження, відкритого за фактом незаконного поводження зі зброєю за частиною 2 статті 263 Кримінального кодексу України, слідчі направили вилучений предмет на експертизу.

Як з’ясувалося, «продавець» був раніше судимий за майже десяток злочинів проти власності. Минулого літа умовно-достроково звільнився із виправної колонії. Зараз же перебуває під адміністративним наглядом у поліції.

Крім того, у Дубенському відділі поліції нині триває досудове розслідування за фактами скоєння зловмисником грабежу та майнових злочинів, серед яких — крадіжки телефонних кабелів у райцентрі.

Свою вину лиходій не заперечує. Викрадені речі частково вилучені. Слідчі ж вирішують питання про повідомлення чоловікові про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Найсуворіше покарання, що загрожує жителю Дубенщини за санкціями інкримінованих йому злочинів — шість років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv