12 березня о 20:53 до Служби порятунку Рівненщини за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу в семиповерховій будівлі гуртожитку ПрАТ «Рівнебуд» за адресою місто Рівне, вулиця Відінська 41.

За вказаної адресою негайно було направлено чергові відділення 1-ї та 3-ї державних пожежно-рятувальних частин та оперативно-координаційний центр обласного управління ДСНС.

Прибувши на місце виклику рятувальники встановили, що осередок пожежі знаходиться на першому поверсі в орендованому приміщенні магазину електротоварів розміром 6х6 метрів. Через сильне задимлення вогнеборцям довелося працювати в апаратах захисту органів дихання. На приборкання вогню рятувальники подали два водяних стволи. Значно ускладнювало роботу пожежно-рятувальних відділень практично нульова видимість від сильного задимлення та токсичність газів, що виділялися від горівших електропобутових товарів і упаковок.

Через пожежу в димовій «пастці» опинилися десятки мешканців верхніх поверхів гуртожитку. Завдяки оперативним та професійним діям співробітників ДСНС із задимленої будівлі, було виведено на свіже повітря 56 мешканців. Жертв та постраждалих на пожежі немає. Вогнеборці не допустили поширення вогню за межі магазину. О 21:19 пожежа була локалізована, а о 21:40 повністю ліквідована. До гасіння пожежі було залучено 4 одиниці техніки ДСНС та 20 рятувальників. Вогнем знищено електропобутові товари та меблі. Причина пожежі та розмір збитків встановлюється.



pic



pic



pic

Інформує прес-служба ДСНС України у Рівне нській області.