Не ховаючись по лікарнях та закордонах, він добровільно ініціював перевірку власної діяльності на відповідність майнового стану матеріальному. Про це розповідає ((https://1news.com.ua/tsikave/vchinok-gidniy-ofitsera-pershiy-zastupnik-golovi-sbu-demchina-p-v-dobrovilno-prosit-pereviriti-yogo-na-fakti-koruptsiyi.html)(1News)).

Павло Демчина може стати гарним прикладом чиновника, який не боїться розслідування. Більше того, якщо перевірка, в тому числі і НАБУ, виявить, що вказані у заяві матеріали ЗМІ є неправдивими, це буде чи не єдиний приклад в історії України, коли буде доведений факт масової замовної кампанії проти чиновника ТОП-рівня.

Перший заступник Голови СБ України, начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки України Павло Демчина написав заяву до Національного антикорупційного бюро України з проханням провести перевірку його діяльності на предмет можливого порушення законодавства України.

Відповідну заяву на своїй сторінці у «Фейсбук» розмістила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.



pic

У заяві Демчина пише про те, що з 2015 року певною групою осіб через засоби масової інформації ведеться цілеспрямована робота по дискредитації його особистості.

Зокрема, Павло Демчина перелічує відповідні публікації у ЗМІ, в яких він звинувачується у безпосередньому веденні справи проти екс-лідера партії «УКРОП» Геннадія Корбана, а також у сприянні контрабанді горіхів. Окрім того, Демчина наводить заяву народного депутата Сергія Лещенка, в якій останній звинувачує його у роботі за вказівками нардепа Олександра Грановського з метою блокування імпорту скрапленого газу. Також у заяві вказані матеріали, в яких Демчину називають людиною, відповідальною за ведення справи проти біглого нардепа Олександра Онищенка, який переховується від українського законодавства у Лондоні.

Останнім у заяві наводиться матеріал програми журналістських розслідувань «Слідство.інфо», в якому аналізується майновий стан самого Павла Демчини та його рідних.

Виходячи з перелічених матеріалів, Павло Демчина просить НАБУ провести їхню перевірку з допитом всіх заявників та журналістів, оскільки вважає згадані статті замовними та неправдивими.

Слід зазначити, що таким кроком Павло Демчина дав зрозуміти, що поширювана проти нього інформація має замовний характер. Більше того, сголошення на добровільну перевірку вказаних фактів може характеризувати Демчину як законослухняного громадянина, який, втім, не готовий терпіти наклепу і сподівається на незалежне розслідування.

Окремо важливо зауважити, що декларації про доходи та майновий стан співробітників СБУ є засекреченою інформацією, яка не є відкритою для громадськості. Це пов’язано з тим, що робота Служби безпеки є вкрай небезпечною та надважливою для держави. Між тим, будь—хто може перевірити інформацію про нерухомість, в тому числі й співробітників СБУ у відкритому Реєстрі речових справ.

ДО ТЕМИ: НАБУ розпочало розслідування за фактом незаконного збагачення першого заступника голови СБУ