Сьогодні 9 березня, в Острозькому обласному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою за участю 130 хлопчаків першого та другого курсів розпочато тиждень української мови.

Захід, який проводиться під загальним керівництвом начальника навчального закладу Дем’яна Поліщука, розпочався з творчості великого сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка.

Військові ліцеїсти беруть участь в літературній грі «Найкращий знавець творчості Тараса Шевченка», віртуальній екскурсії «Волинськими стежками Кобзаря», виховних годинах «Шлях Кобзаря – це шлях народу», «Кобзар у нашій оселі».

В рамках тижня української мови також тут відбудеться лінгвістичний клуб веселих та кмітливих, мовний марафон «Хто кращий?», інформаційно-просвітницька акція «Розмовляймо українською правильно», лінгвістична гра «Мова – наш всенародний скарб».

Заходи, що поводяться з метою формування у юнаків шанобливого ставлення до рідної мови як генетичного коду української нації, почуття гордості за історичні і духовні святині рідного краю, прагнення вивчати українську мову та дбати про її збереження і чистоту триватимуть протягом тижня. Завершиться тиждень літературно-музичним фестивалем «Поезія – це завжди неповторність», під час якого вихованці ліцею виконуватимуть співану українську поезію та декламуватимуть вірші улюблених українських поетів, серед який значне місце займає саме Тарас Григорович Шевченко.

За словами заступника Острозького обласного ліцею-інтернату з виховної роботи Тетяни Матласевич, символічно, що ці заняття розпочато саме в 203 річницю Дня народження великого кобзаря, адже його літературний внесок у спадщину українського народу є просто неоціненним.

- Подібні заходи, щодо вивчення рідної мови та її особливостей з військовими ліцеїстами проводяться традиційно два рази на рік. Поруч з сьогоднішнім, справжнім святом для наших вихованців є День української писемності та мови, який святкується щороку 9 листопада. Інформує прес-служба Міністерства оборони України в Рівне нській області.

pic



pic



pic



pic