Будувати відносини - справа не з легких, але надзвичайно потрібних. Саме по собі нічого не створиться і аж ніяк не підтримається. А праця над стосунками повинна тривати усе життя і змінюватися разом із нами. (*Що варто знати парі аби стосунки тільки міцнішали та розвивалися гармонійно - читайте у наступному матеріалі.*)

1. Вчіть один одного новому

Ми змінюємося, наші другі половинки змінюються. Наш досвід, знання, мудрість почасти не дають помітити, що і людина поруч з вами змінилася. Пари, які хочуть, щоб їхній шлюб тривав довго повинні дивитися одне на одного іншими очима кожного дня і намагатися познайомитися заново. А ще краще - ставити себе на місце половинки - і тоді буде набагато простіше зрозуміти один одного. Взаєморозуміння - найголовніше у парі.



pic

2. Люди можуть помилятися

Життя набагато складніше аніж сюжет фільму і ніхто не застрахований від помилок. Помилитися може кожен і вміння пробачати - одне із ключових понять у парі. А ще - визнати свою помилку та провину.

3. Не зраджуйте

Які б не були стосунки - зрада принесе пустоту та біль вашій половинці. Якщо вам близькі слова "любов" та "повага" - не зраджуйте.



pic 4. Не погоджуватися - нормально

Досягати згоди у найголовніших питаннях - основа щасливого майбуття. Якщо ви не погоджуєтеся і маєте свою думку - не загострюйте на цьому увагу, дозвольте іншому/іншій мати й свою думку. Право кожного на власні судження - так має бути і не намагайтеся змінювати це. Якщо ви любите одне одного - у вас вже є ціла купа спільних речей з приводу яких ви точно погоджуєтеся. 5. Сильні сторони є у всіх

З часом ми можемо почати бачити у коханому/коханій тільки негативні риси та звички. Щось захочеться змінити, на щось байдуже, а інше і взагалі соромимося сказати. Але - треба говорити все відкрито, без критики, а по факту. Не забувайте і хвалити, і в присутності інших (що аж ніяк не можна робити із критикою). Людина, яка пишається своєю половинкою - викликає захоплення та довіру у оточуючих.

6. Прислухайтеся один до одного

Суперечка - стрес для будь якої пари, але не привід зібрати речі і подати на розлучення. Виправіть щось менш глобальне - приберіть в квартирі, наведіть лад у шафах і т.д. Жити разом - непросто. адже ми прийшли із різних сімей та статутів. Не лінуйтеся питати. чому партнер засмучений, вислуховуйте все, проявляйте справжню цікавість. Ви побачите, наскільки це допомагає.



pic 7. Робіть приємності один для одного Листівочка, записка на холодильнику. маленький подарунок без причини 0 порадувати близьких так легко!

8. Розмовляйте про все

Спілкування - фундамент міцних стосунків. Сварки виникають через брак спілкування та взаєморозуміння. Ви щодня приймаєте чимало рішень для вас обох - тож обговоріть це із близькою людиною, повідайте їй/йому. Спільні вечері важливі для внутрішньої комунікації. Спілкування - клей, що тримає сім'ю разом.

pic 9. Захищайте один одного

Ви єдине ціле! Якщо ж родичі чи знайомі мають бажання "допомогти" - краще не приймайте таку поміч. Якщо ви обрали цю людину для спільного життя,то будьте готові захищати її від нападів інших. Таким чином ви врятуєте не тільки свою другу половинку, але й себе.

10. У кожного з вас є своє життя

Увага та любов нам потрібна завжди, але жертвувати своїми інтересами, зацікавленнями не варто. Найміцніші шлюби будуються там, де є взаємоповага та визнання того, що кожна людина потребує особистого простору. Важливо мати свій окремий час зі своїми друзями чи час для свого хобі.