Наслідки надмірно вжитого алкоголю, зазвичай, непередбачувані. Пиятика між двома приятелями на Сарненщині закінчилася для одного з них кримінальним провадженням, стаття якого передбачає від трьох до п’яти років позбавлення волі.

Провести вихідний день на свіжому повітрі вирішили у неділю, 26 лютого, двоє товаришів. На автомобілі "ВАЗ-2109" вирушили у лісовий масив на виїзді із сусіднього села Орлівка.

pic

Чарка за чаркою і 40-річний власник вазівки, житель села Іванівка, не зчувся, як загубив ключі від машини. Натомість його 31-річний «напарник», мешканець села Черемне, не ловив ґав і вчасно запримітив місце, де вони лежали. Усі намагання і спільні пошуки ключів не принесли результатів. Тож господар транспортного засобу залишився ночувати у ньому, а приятель повернувся додому. Проспавшись, 40-річний чоловік, залишив тимчасово своє авто, як очікував сам, і попрямував владнати питання з ключами. Та затягнулося воно не на день і не на два. Коли повернувся за своєю «вазівкою», не застав її на місці, бо нею вже на всю розпоряджався і роз’їжджав приятель.



pic

Потерпілий звернувся до поліції. За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення 31-річному чоловікові про підозру у скоєному злочині.



pic

Відповідно до санкції статті йому загрожує від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років, повідомили з відділу комунікації поліції Рівне нської області.