Вихідні - це найкращий час для тестування нових супів. Шукаєте новий рецепт? Тоді спробуйте мексиканський кукурудзяний суп.

Інгредієнти на 4 порції:

- 2 банки кукурудзи

- 1 морква

- 1 корінь петрушки

- 1 шматок селери

- 1 стебло цибулі-порею

- 1 цибулина

- 2 зубчики часнику

- 2 помідори

- 4-6 скибочки шинки / бекону

- 2 столові ложки оливкової олії

- кілька горошин перцю

- 1 лавровий лист

- ½ чайної ложки сушеного орегано

- 1 перець чилі

- 100 мл вершків

- 4 коржі

- ½ пучка зеленої петрушки

- сіль.

Приготування:

Вимийте овочі. Поріжте моркву, селеру, корінь петрушки і цибулю-порей великими шматочками та покладіть їх у каструлю разом з перцем, чайною ложкою солі та лавровим листом. Залийте 2 літрами води та варіть на середньому вогні до м’якості (приблизно 30 хвилин). Злийте бульйон. У вас вийде приблизно 1,5 літри овочевого бульйону.

За допомогою блендера змішайте банку кукурудзи з помідорами, орегано та половиною бульйону. Обсмажте скибочки бекону з 2 столовими ложками олії, приберіть його з пательні. У жирі, що залишився від бекону, обсмажте мілко нарізану цибулю. Додайте вичавлений часник, мілко нарізаний чилі та готуйте протягом 1 хвилини.

За допомогою блендера змішайте з другою частиною бульйону. З’єднайте обидві частини бульйону в 1 каструлі. Доведіть до кипіння та додайте другу банку кукурудзи. Нехай трохи покипить. Додайте сметану та порізану петрушку. Сіль за смаком. Мексиканський кукурудзяний суп подають із шматочками бекону та тортильями, приготованими у духовці.

Джерело