Ви ніяк не зважитеся на зміну інтер'єру, але вам набридли класичні візерунки на стінах? Для самих креативних і модних ми зібрали 10 ультрасучасних видів шпалер.

Об'ємні картинки-панелі

Якщо поставили собі завдання дивувати гостей - зверніть увагу на WallArt 3D. Ці шпалери-панелі дуже ефектні: незвичайна об'ємна фактура здатна створити в приміщенні будь-яку ілюзію. Панелі дають можливість сфокусувати увагу на рельєфі і служать відмінним декоративним фоном. Вони виготовляються з вторинної сировини (звичайнісінької макухи), що залишився після обробки цукрової тростини.

pic

Шпалери, які очищають повітря

Виявляється, шпалери можуть не тільки прикрашати стіни, але захищати від бактерій і дезодорувати повітря. Саме такі покриття були створені японською компанією Lilyсolor. Полотна містять природні компоненти, що виконують роль каталізатора і нейтралізують неприємні запахи різного роду, в тому числі сигарет, їжі, тварин, формальдегідів.

pic

Шпалери, що вбивають ракові клітини

Ці чарівні покриття виготовляють на Філіппінах з папороті Гуябано. Унікальність цієї рослини в тому, що її листя, плоди та кора вважаються хорошим засобом в боротьбі з раком. А міцність дозволяє використовувати шпалери не тільки на стінах, але і в якості підлогового покриття.

pic

Кам'яні шпалери

Slate Lite - кам'яний шпон, який не знає аналогів. Найтонші пластини зроблені з масиву сланцю і мають природну текстуру натурального каменю. Як звичайні шпалери, такий шпон можна розрізати і приклеювати до будь-якої поверхні: декорувати стіни, каміни, стелю. Матеріал відрізняється гнучкістю і пластичністю.

pic

Шпалери, що блокують WiFi

Цей винахід належить вченим з Франції. Чудо-полотна покликані боротися з крадіжками інтернет-трафіку. До їх складу входять частинки срібла, які утворюють з'єднання-блокатори від витоку WiFi. Обклеївши приміщення цими шпалерами, можете не переживати, що сусіди скористаються вашим підключенням. Але! Доведеться ними обклеїти все, включаючи двері, стелю і навіть вікна. Компанія, що володіє правами на цей винахід, вже працює над створенням прозорих полотен для обклеювання вікон.

pic

Термообої

Заощадження тепла - питання, над яким думають і виробники шпалер. Дійсно, чому б не об'єднати декоративне покриття з теплоізоляційним шаром? І тоді ці традиційні матеріали не потрібно буде купувати окремо і витрачати зайвий час на монтаж. Шпалери, що виконують заодно і функцію утеплювача, складаються з паперової основи, на яку наноситься матеріал, що утеплює шар на основі алюмінію, а зверху - декоративний орнамент.

pic

Магнітні шпалери

Використовуючи в обробці інновацію, до складу якої входить феритний вініл (прошарок на основі заліза), ви зможете хоч кожен день міняти зовнішність своєї кімнати і прикрашати стіни під настрій. До рулону додаються магніти, з яких складаються цілі композиції. Це прекрасна можливість для дитячої творчості: граючи, ви одночасно вивчаєте форму, простір, розвиваєте естетичні навички.

pic

Шпалери з вбудованими світлодіодами

Щоб отримати в кімнаті світло, тепер не обов'язково вішати на стіни світильники. Інноваційні шпалери випромінюють розсіяне світло від інтегрованих в них світлодіодів. Це просто знахідка для дизайнерів, що відкриває масу нових можливостей для оформлення інтер'єру. Романтична, затишна атмосфера в кімнаті вам забезпечена, а на додачу - економія на брах.

pic

Цифрові шпалери

Те, що за інтерактивними полотнами майбутнє, не залишає сумнівів. Вони можуть все: регулювати за допомогою одного дотику температуру, ступінь освітленості і звуку в приміщенні, генерувати від розташованого на стелі проектора найрізноманітніші зображення на стіни. Розумні покриття допоможуть вам в розвитку дітей, з якими можна створювати анімаційні картинки і грати в захоплюючі ігри. А хочете - ваші шпалери будуть змінювати малюнок слідом за коливанням температури.

pic

3D-зображення

Якість друку на шпалерах в сучасній інтерпретації настільки висока, що іноді відрізнити реальну картинку від декоративної практично неможливо. Виростають на стінах сади, безкраї морські простори, старовинні міста і запаморочливі футуристичні панорами розширюють межі наших тісних квартир і відкривають вікно в будь-який, самий прекрасний світ.

pic Ми в соціальних мережах: ВК ФБ