26 лютого о 19:41 до Служби порятунку Рівненщини за номером "101" надійшло повідомлення, що в житловій п’ятиповерхівці міста Костопіль по вулиці Данила Галицького в зачиненій квартирі на самоті перебуває дитина 2015 р.н. Через те, що на газовій плиті в кухні готувалася їжа, існувала реальна загроза життю малечі.

Вже за декілька хвилин на місце виклику прибув черговий караул рятувальників 19-ї державної пожежно-рятувальної частини у кількості 6 чоловік на пожежних автоцистерні та автодрабині.

Допоки одні співробітники ДСНС розгортали пожежну автодрабину, інші вогнеборці піднялися на останній поверх до зачиненої оселі.

На диво, рятувальникам вистачило кількох хвилин, щоб вмовити хлопчика відчинити вхідні двері з середини. Ще мить, і знервована мати обіймала свого сина.

Згодом, жінка пояснила співробітникам Держслужби з НС, що коли вийшла до сусідки, то залишила хлопчика зі старшою сестрою. Проте, за декілька хвилин, дівчинка вийшла з оселі за матір’ю, а її братик зачинив вхідні двері на засув.

По завершенню рятувальної операції господиня щиро подякувала бійцям ДСНС за оперативну допомогу.

Інформує прес-служба ГУ ДСНС України у Рівне нській області.