В негоду та перепади температури підхопити нежить легко. Закладеність носа - це дискомфорт, особливо вночі, коли важко нормально дихати. Які способи допомагають боротися з закладеним носом?

1. Гарячий душ. Неприємні відчуття підуть, якщо попаритися у ванній або відвідати баню. Пар прекрасно розріджує слиз, який є в носових проходах. Єдиний мінус даного методу - ефект триває не довго, адже цілий день стояти під душем нереально.

2. Теплий компрес. Якщо нормально дихати вже неможливо, прикладіть до носу теплий компрес, при цьому глибоко вдихайте і видихайте через ніс. В якості наповнювача для лікувального компресу можна використовувати кухонну сіль або манку, попередньо розігріті на сковорідці і поміщені в суху тканину. Головне не перестаратися з перегрівом, щоб не отримати опік на шкірі.

3. Сольовий спрей. Закладеність носа пройде швидко, якщо зволожувати ніс сольовим або фізіологічним розчином.

4. Провітрювання. Гарненько провітрюйте кімнату, в якій спите. Коли турбує нежить, краще спати на високій подушці, добре, якщо голова буде розташовуватися вище звичайного рівня.

5. Зволожувач повітря. Самопочуття покращиться, а подих стане вільнішим, якщо користуватися зволожувачем повітря.

6. Цибулю і часник. Подрібніть овочі і вдихайте запах. Завдяки летючим речовинам слиз проб'ється, і ви зможете нормально дихати. Тільки з цим засобом потрібно бути обережним, щоб не постраждала слизова носа.

А які способи допомагають вам боротися з закладеним носом?

Пишіть свої поради нам у соціальних мережах.

Ми в соціальних мережах: ВК ФБ