Другий день точаться розмови навколо можливого призначення нового керівника Рівненського аеропорту. Працівники летовища прийшли висловити свою позицію до голови Рівненської облради.

Інформацію про можливу зміну керівника Рівне нського аеропорту оприлюднив учора, 23 лютого, у соціальній мережі депутат Рівне нської облради Юрій Шарманський:

За його словами, працівники підприємства прийшли в облраду, аби передати голові своє звернення.



pic

Та довелося чекати не одну годину. Можливо, це пов'язано із обшуками, які тривали вчора у обласній раді.

Сьогодні ж працівники аеропору знову прийшли до обласної ради.

Ігор Насинюк призначений директором аерпорту у червні 2015 року.

- Ще жодних кадрових рішень, які стосуються директора аеропорту Ігоря Насинюка, не приймав. Говорив про це працівникам летовища вчора, під час зустрічі на якій також були присутні мої заступники Олександр Корнійчук і Олексій Бучинський та заступник голови облдержадміністрації Ігор Тимошенко. Повторив ці слова й сьогодні, коли вони знову завітали в облраду, - сказав голова Рівне нської облради Микола Драганчук. - Але, як відомо, наразі є подання від Держаудитслужби в Рівне нської області, яка проводила перевірку в Рівне нському аеропорті, про результати ревізії. Зокрема, в документах йдеться, що на підприємстві були виявлені значні фінансові порушення, які досі не усунуті. Саме на цьому наголошується у листі Держаудитслужби. Через це є рекомендація звільнити директора, яку не можемо ігнорувати. Насправді, мені складно приймати рішення про звільнення Ігоря Насинюка, бо діяльність аеропорту справді «оживилася». Але варто додати, що це не лише заслуга директора, а сталося так завдяки спільній позиції обласної влади та роботі працівників аеропорту. Тому, як альтернатива, є пропозиція, аби долю керівника летовища вирішували депутати на наступній сесії обласної ради.

Нагадаємо, ОКП «МА Рівне » отримає до 2023 року 135 млн.грн на модернізацію власної інфраструктури в рамках реалізації держпрограми Кабінет міністрів України.

- Те, що відбувається навколо тих 135 мільйонів, називається: надія є, можливоті відсутні, - прокоментував заступник голови обдержадміністрації Ігор Тимошенко. - Це далеко не нова цифра, яка з'явилась іще у 2016 році в урядовій програмі. Саме така сума нам була б потрібна, щоб реалізувати усі задуми навколо аеропорту та для його нормального функціонування. Але от закладено на цю програму був рівно нуль. Ми з обласного бюджету цього року заклали 2.5 мільйона, і в наступних готові теж це робити, а от з державного бюджету - нічого. Якщо чесно, то трохи дивно, що через рік після появи програми виникла знову ця сума і одночасно приходять люди.

За його словами, частина боргів аеропорту не підлягає списанню, друга частина - може бути реструктуризована або виділення коштів з обласного бюджету на погашення цих боргів.